شبکه بهداشت و درمان فراشبند
آشنایی مادران باردار دهرم با اهمیت سلامت روان در دوران بارداری
در راستای ارتقای سطح سواد سلامت مادران و با همکاری مامای مرکز خدمات جامع سلامت دهرم، مادران باردار این شهر با سلامت روان در دوران بارداری آشنا شدند.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، کارشناس سلامت روان مرکز خدمات جامع سلامت شهید «حیدر شهیدی»دهرم، سلامت روانی در دوران بارداری را از مسایلی دانست که امروزه بسیار مورد توجه قرار دارد. از ابتدای بارداری، اضطراب و هیجانهای زن باردار تاثیر مستقیمی بر روی جنین خواهد داشت. عدم اطلاع یا اطلاعات نادرست و ناقص در خصوص بارداری و تغییرات آن می تواند موجب بروز هیجان ها و آشفتگی های روانی شود.
«نرجس مهجوران» با اشاره به اینکه پدر و مادر شدن از مراحل مهم زندگی است، افزود: در دوران بارداری خلق و خوی، روحیات و روابط خانوادگی و مسوولیت های پدر و مادر تغییر میکند و نحوه سازگاری آنها متفاوت است.
او افزود: آمادگی برای مادر شدن در دوران بارداری شامل سه مرحله است، در سه ماهه نخست و در هفته های اول، مادر در دوران بلاتکلیفی و به دنبال نشانه هایی از بارداری است. پس از آن دچار تردید و دو دلی میشود که آیا برای مادر شدن آمادگی لازم را دارد یا نه و همچنین توجه به خود از سوی مادر باردار بیشتر میشود. در سه ماهه دوم، تغییرات جسمی از جمله افزایش وزن و حرکت جنین در این مرحله صورت می گیرد. در این زمان، حال عمومی مادر بهتر است و به تغدیه و رشد جنین بیشتر توجه میکند در سه ماهه سوم و در ماه هفتم، مادر باردار احساس میکند آسیب پذیر تر است و از قرار گرفتن در مکان های شلوغ خودداری میکند. نسبت به همسر و خانواده خود وابستگی بیشتری پیدا میکند و همچنین در ماه آخر، نگرانی هایی از جمله درد زایمان یا همراه خود در زمان زایمان دارد.
مهجوران با تاکید بر اینکه آموزش خانواده ها به خصوص همسر در زمینه تغییرات طبیعی حاملگی و چگونگی ایجاد محیطی امن و آرام برای زن باردار نقش مهمی در بارداری سالم و ایمن دارد، توصیه کرد: زوجین باید بدانند که این واکنشهای روانی، طبیعی است و به تدریج بر طرف می شود، همچنین ممکن است این تغییرات در نخستین بارداری و بارداری بعدی متفاوت باشد.
پایان خبر
نظر دهید