16 آذر 1404

معرفی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، سال تاسیس ، تاریخچه و سیر تحولات :
در سال های قبل از انقلاب تحت عنوان اداره بهداری در یک ساختمان دولتی شروع به فعالیت نموده ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آبان سال ۱۳۸۲ یک اداره مستقل شده به نام شبکه بهداشت و درمان نام گذاری گردید و پس از چند بار جابجایی در ساختمانهای استیجاری مختلف بدلیل نداشتن ساختمان مستقل اکنون در ساختمان مرکز بهداشت شهرستان فراشبند مستقر گردیده است .
 
شرح وظایف شبکه بهداشت و درمان :
ارائه خدمات بهداشتی - درمانی در جامعه در جهت ارتقاء سلامت که خدمات بهداشتی درمانی شامل :
۱- خدمات بهداشت خانواده شامل تنظیم خانواده و کنترل جمعیت , مراقبت کودکان زیر ۶ سال , طرح غربالگری سرطان در زنان شامل سرطان سینه و دهانه رحم - آموزش بهداشت
۲- خدمات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شامل بهداشت آب و تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشت مواد غذایی , بهداشت اماکن و ساکن , نظارت بر جمع آوری و دفن صحیح زباله , مبارزه با جوندگان , نظارت به دفع فاضلاب روستایی و شهرستان – نظارت بر استفاده از نمک یدار 
۳- خدمات مبارزه با بیماریهای واگیر شامل ایمن سازی بر علیه بیمار یهای هدف دار که گروههای هدف مبارزه با بیماریهای سل - مالاریا – وبا – هاری - تب خونریزی دهنده - ایدز – هپاتیت - وبا - سالک و ..
۴- خدمات مبارزه با بیماریهای غیر واگیر - طرح پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا - طرح کنترل و پیشگیری تالاسمی , جمع آوری موارد ابتلا به مرگ در اثر سرطان , اجرای طرح جامعه ایمن , طرح پیگیری و آموزش ایمنی منازل - طرح شناسایی و پیگیری بیماریهای فاویسم – فنتیل کتوریا و کم کاری تیروئید
۵- خدمات بهداشت مدارس - مراقبت آموزش بهداشت دانش آموزان در سطوح مختلف , بهداشت محیط مدارس , بهداشت آب , ایمنی محل تحصیل , مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر
۶- خدمات بهداشت روان . شناسایی بیماران روانی عقب ماندگی ذهنی - صرع – اختلالات رفتاری کودکان – آموزش بهداشت – طرح CBR
۷-آموزش سلامت : تهیه و تولید رسانه های آموزشی – بررسی باورهای رفتاری – برقراری ارتباط مستمر با ادارات
۸- جلب مشارکتهای مردمی :جلب مشارکت جامعه در فعالیتهای بهداشتی مربوطه
۹- تغذیه : برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان ، مادران ،سالمندان ،نوجوانان و دانش آموزان 
۱۰- آمار و رایانه : نظارت و پیگیری مستمر در جمع آوری و ارسال به موقع آمارها کنترل و رفع نواقص آمارها - پیگیری در راه اندازی شبکه داخلی و آموزش و رفع نواقص کلیه سیستمها و پیگیری در برقراری ارتباط P۲P با دانشگاه علوم پزشکی استان
۱۱- امور آزمایشگاهها : انجام آزمایشات تشخیص طبی و نظارت بر کنترل کمی و کیفی آزمایشگاههای خصوصی و دولتی و پیگیری امور پرسنلی آزمایشگاههای استان با هماهنگی ریاست شبکه وامور آزمایشگاههای استان
  • //
  • - تعداد بازدید: 180
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان فراشبند

تاکید کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت فراشبند بر نقش تغذیه در سلامت دندان ها

به مناسبت پویش ملی سلامت دهان و دندان با شعار«دهان شاد و سالم، بدن شاد و سالم»، در جمع والدین دانش آموزان مدرسه استاد شهریار فراشبند بر نقش تغذیه در سلامت دندان ها تاکید شد. 

 

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت فراشبند با اشاره به اهمیت تغذیه بر سلامت دندان ها، گفت: تغذیه و رژیم غذایی نقش قابل توجهی بر سلامت دهان و دندان داشته و می توانند در پیشرفت و گسترش بیماری هایی چون پوسیدگی دندان، بیماری التهابی مزمن بافت لثه و ساختار استخوان اطراف دندان ها (پریو دنتال)، فرسایش و سایر موارد دیگر تأثیر گذار باشند. 

 

«زهرا ضیایی» افزود: یکی از مهمترین عوامل شروع پوسیدگی دندان به آنچه می خوریم مربوط می شود. به طور کلی رژیم غذایی، نقش مهمی را در فرسایش دندان و همچنین ایجاد نقص در ساختار آن دارد.

 

او با اشاره به تاثیرات تغذیه در سلامت دهان و دندان، اظهار داشت: رژیم‌غذایی و تغذیه از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار روی رشد و استحکام دندان‌ها و استخوان‌ها می‌باشد. طبق مطالعات و آزمایشاتی که روی مواد غذایی مختلف و تاثیرات آن‌ روی دندان‌ها صورت گرفته است، مصرف برخی از مواد غذایی، احتمال پوسیده شدن دندان‌ها را افزایش می‌دهند. بنابر این علاوه بر رعایت نکردن بهداشت، تاثیر تغذیه در سلامت دهان و دندان نیز می‌تواند باعث بروز بیماری‌های مختلفی مثل پریو دنتال یا دیگر بیماری‌های مربوط به دهان‌ و‌ دندان شود. 

 

ضیایی با تاکید بر مصرف غذاهای مفید برای تقویت و سلامت دندان و لثه، گفت: اگر می‌خواهید دندان‌های سالم و مقاومی داشته باشید، باید غذا‌هایی را مصرف کنید که سبب تقویت دندان‌هایتان می‌شود.

 

این کارشناس بهبود تغذیه، غذاهای سرشار از کلسیم و فسفر، غذاهای ترد با آب فراوان، غذاهای غنی از ویتامین D، غذا های غنی از ویتامین C، غذا های غنی از آنتی اکسیدان، غذاهای حاوی باکتری های پروبیوتیک مفید برای دهان و دندان و غذاهای غنی از آنتوسیانین ها، آرژنین و پلی فنل ها را از غذا‌های مهم برای سلامت دندان‌ها عنوان کرد. 

 

در این برنامه آموزشی، والدین دانش آموزان این مدرسه، با تأثیر تغذیه بر پوسیدگی دندانها، تغذیه و فرسایش دندانها، فلوراید و پوسیدگی، عوامل تغذیه ای برای محافظت از دندان ها، تغذیه و بیماری لثه و غذاهای مفید برای مراقبت از دندان ها، آشنا شدند.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار شبکه,اخبار واحدها
  • کد خبری : 101298
کلیدواژه