شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند
برگزاری کارگاه مکمل یاری ویتامین "د" برای مدیران و مربیان مجری برنامه در مدارس فراشبند
در راستای اجرای برنامه ارتقای سطح سلامت دانش آموزان، کارگاه آموزشی مکمل یاری با ویتامین"د" با حضور مدیران و مربیان مجری برنامه در مدارس دخترانه متوسطه اول و دوم برگزار شد.
در راستای اجرای برنامه ارتقای سطح سلامت دانش آموزان، کارگاه آموزشی مکمل یاری با ویتامین"د" با حضور مدیران و مربیان مجری برنامه در مدارس دخترانه متوسطه اول و دوم برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، کارشناس بهبود تغذیه شبکه با اشاره به افزایش نیاز به مواد مغذی در دوران نوجوانی و اهمیت تامین آن ها، از اجرای برنامه مکمل یاری با مگادوز ویتامین "د" در مدارس متوسطه اول و دوم دخترانه و پسرانه به مدت هشت ماه خبر داد و بر تغذیه مناسب و استفاده از منابع غذایی حاوی آهن، مواد غذایی افزایش دهنده جذب آهن همراه غذا، اضافه کردن مقداری گوشت به سویا برای جذب بهتر آهن سویا، رعایت اصول بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به آلودگی های انگلی، مصرف نکردن چای و نوشیدنی های کافئین دار یک ساعت پیش تا دو ساعت پس از غذا و استفاده از نان هایی که خمیر آنها به خوبی ور آمده باشد، تاکید کرد.
«زهرا ضیایی» آهن کافی برای حفظ سلامت، رشد مطلوب و فراهم ساختن زمینه مناسب برای یادگیری در دوران تحصیلی را ضروری دانست و افزود: دانشآموزانی که دچار کمخونی فقر آهن هستند، همیشه احساس خستگی و ضعف میکنند و از ورزش و فعالیتهای بدنی دوری میکنند و یا در هنگام ورزش خیلی زود خسته میشوند. در این افراد تغییرات رفتاری به صورت بیحوصلگی و بی تفاوتی مشاهده میشود.
او کج خلقی و بی حوصلگی، خستگی و رنگ پریدگی، کاهش مقاومت بدن در مقابل عفونت ها و کاهش تمرکز و افت تحصیلی را از مهم ترین نشانه های ناشی از کم خونی فقر آهن عنوان کرد و افزود: کمخونی فقرآهن به دلیل تأثیر بر قدرت یادگیری و کاهش آن، باعث افت تحصیلی دانشآموزان میشود.
ضیایی با اشاره به اینکه کمبود ویتامین "د" در همه گروههای سنی از شیوع بالایی برخوردار است، افزود: برای پیشگیری از کم خونی فقر آهن توصیه می شود در کودکان از 6 ماهگی تا دو سالگی، در دوران بارداری از هفته 16 تا سه ماه پس از زایمان و در دانش آموزان با توجه به شیوع بالای کم خونی ناشی از فقر آهن به خصوص در دختران، قرص آهن به مدت 16 هفته و هر هفته یک عدد برای تمامی دختران متوسطه اول و دوم مصرف شود.
در این کارگاه، شرکتکنندگان با هرم غذایی، مراقبت تغذیهای دانش آموزان، ریزمغذیها، و برنامه آهن یاری و مکمل یاری ویتامین "د" آشنا شدند.
پایان خبر
نظر دهید