15 آذر 1403

  • 1403/04/27
  • - تعداد بازدید: 73
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان فراشبند

آشنایی دست اندرکاران هیئت های مذهبی دهرم با راهکارهای مقابله با پشه آئدس و پیشگیری از بیماری تب دنگی

دست اندر کاران هیئات مذهبی شهر دهرم، راهکارهای مهم برای جلوگیری از نیش پشه آئدس و پیشگیری از بیماری تب دنگی را فرا گرفتند. 

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، کارشناس مبارزه با بیماری‌های مرکز دهرم، پشه آئدس را عامل انتقال بیماری تب دنگی به انسان دانست و گفت: پشه ماده با گزش، انسان را آلوده می‌کند، این پشه برخلاف پشه مالاریا در طول روز به خصوص اوایل صبح و نزدیک غروب پیش از تاریک شدن هوا انسان را می‌گزد. 

 

«مهرداد متانت» افزود: یکی از بیماری‌های مهمی که از طریق این پشه منتقل می‌شود، تب دنگی است. تب دنگی یکی از بیماری‌های واگیرداری است که در بسیاری از کشورها شیوع دارد و می‌تواند به تلفات انسانی منجر ‌شود.

 

او تاکید کرد: پشه آئدس به دلیل ویژگی‌های خاص خود، از جمله سرعت گسترش و تکثیر سریع، مقاومت به حشره‌کش‌ها و توانایی سازگاری با محیط ‌های شهری و روستایی، به یک تهدید جدی در حوزه بهداشت عمومی تبدیل شده است.

 

متانت، راه اصلی انتقال ویروس تب دنگی بین انسان ها را گزش پشه آلوده عنوان‌ کرد و افزود: با این حال، شواهدی مبنی بر امکان انتقال از مادر باردار به نوزاد نیز وجود دارد. 

 

او همچنین اضافه کرد: هنگامی که ویروس وارد بدن پشه می شود، پس از 8 تا 12روز می تواند ویروس عامل تب دنگی را در حین تغذیه به فرد دیگری منتقل کند. 

 

این کارشناس مبارزه با بیماری‌ها، ادامه داد: در بیشتر مواقع، این بیماری، بدون علامت یا با علائم خفیف است که ۴ تا ۱۰ روز پس از گزش پشه ظاهر می شود و در عرض یک هفته بهبود می یابد. 

 

او، تب، سردرد شدید، درد شدید مفاصل، استخوان‌ها و عضلات، درد پشت چشم، بی‌اشتهایی، تهوع و استفراغ و بثورات پوستی را از مهم ترین نشانه های این بیماری عنوان کرد و افزود: در موارد شدید این بیماری، ممکن است خونریزی از لثه و بینی هم وجود داشته باشد.

 

متانت از شهروندان خواست در صورت بروز علائم تب یا سایر علائم بیماری تب دانگ، در سریع ترین زمان ممکن به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

پایان خبر 

  • گروه خبری : اخبار واحدها,اخبار شبکه
  • کد خبری : 105398
کلیدواژه