مسئول و کارشناسان:
نام و نام خانوادگی: زهرا کریمپور
سمت: مسئول بهداشت محیط
مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت محیط
شماره تماس : 38758123-26
شماره داخلی:2294
نام و نام خانوادگی | سمت | شماره داخلی |
رحمان عوضپور | کارشناس بهداشت محیط | 2203 |
علی عالیشوندی | کارشناس بهداشت محیط | 2203 |
شقایق صداقت | کارشناس بهداشت محیط | 2203 |
بهداشت محیط
عبارت است از کنترل همه عواملی که اثر سویی بر پایدار ماندن سلامت انسان میگذارند. این شامل بیماریهای زیادی میشود که از طریق آب، هوا، مواد غذایی و بسیاری از عوامل محیطی دیگر سلامت انسان را تهدید میکنند. بهداشت محیط همچنین دربرگیرنده مطالعه فاکتورهای محیطی مضر برای سلامت انسان و شناخت و پیشگیری و رفع اثرهای ناشی از این عوامل است.
جنبههای دیگر بهداشت محیط به بهداشت محیط عمومی و حفاظت بهداشت عمومی / حفاظت بهداشت محیط عمومی اشاره میکند. بهداشت محیط نباید با حفاظت محیط زیست اشتباه گرفته شود، بهداشت محیط در مورد حفاظت از هر دو محیط طبیعی و انسان ساخت برای سلامت انسانها میباشد، در حالیکه، حفاظت از محیط زیست از محیط طبیعی برای حفظ اکوسیستم، محافظت میکند.
«بهداشت محیط تمام جنبههای فیزیکی، شیمیایی و فاکتورهای بیولوژیکی ظاهری افراد و همه فاکتورهای مؤثر رفتاری را اداره میکند.» این موضوع شامل ارزیابی و کنترل فاکتورهای محیطی میباشد که بالقوه روی سلامت تأثیر دارند. بهداشت محیط، پیشگیری از بیماریها و حمایت از محیطهای سالم را هدف خود قرار دادهاست. این تعریف در مقابل رفتارهای مرتبط با محیط، همچنین رفتارهای مرتبط با محیط اجتماعی و فرهنگی و ژنتیکی قرار نمیگیرد. در واقع هدف بهداشت محیط کنترل کلیه عواملی است که بالقوه و بالفعل تأثیرات سویی بر بقاء و سلامتی انسان اعمال میکنند. برای رسیدن به این هدف، بهرهگیری اصول مهندسی و دانش زیستمحیطی به منظور کنترل، اصلاح و بهبود عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک محیط جهت حفظ و ارتقاء سلامتی و رفاه و آسایش انسان ضرورت مییابد.
بهداشت محیط عبارت است از کنترل عواملی از محیط زندگی که به نحوی در رفاه و سلامت بدنی روانی و اجتماعی انسان تأثیر دارند یا خواهند داشت.
شرح وظایف واحد :
۱-کنترل کیفیت میکروبی وشیمیایی آب آشامیدنی مناطق شهری وروستایی
۳- نظارت بر حفظ سلامت منابع تأمین آب آشامیدنی جمعیتهای شهری وروستایی
۴- کنترل اجرایی بهداشت اماکن عمومی شهری وروستایی
۵- اجرای برنامه های بهداشت مواد غذایی وسلامت غذایی وزارت بهداشت در سال ( امنیت غذا )
۶- نظارت بر بهداشت محیط اماکن پرورش وتفریحی
۷- نظارت بر بهداشت محیط اماکن آموزشی ( مدارس – دبیرستانها ، دانشگاهها، موسسات آموزشی )
۸- نظارت بر بهداشت محیط پایانه های مسافربری وترمینالها
۹- نظارت بر اجرای مدیریت دفع پسماندها وزباله ها در مناطق شهری وروستایی
۱۰- نظارت بر دفع صحیح فاضلاب در مناطق شهری وروستایی
۱۱- نظار واجرای برنامه های بهسازی محیط روستاها ودفع صحیح مدفوع در این مناطق
۱۲- نظارت بر مدیریت احرایی پست ماندهای ویژه ،خطرناک مثل زباله های بیمارستانی وزباله های اتمی
۱۳- نظارت و کنترل بهداشت محیط زندانها و اماکن نظامی
۱۴- کنترل اجرایی بهداشت محیط مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی شهری و روستایی
۱۵- کنترل بهداشتی مراکز استفاده از پرتوهای یون ساز
۱۶- نظارت بر بهداشت محیط اماکن عمومی غیر مشمول ( مساجد ، تکایا اماکن تفریحی و زیارتی و ...)