معرفی پرسنل :
نام و نام خانوادگی:زهرا ضیائی
مدرک تحصیلی: کارشناسی تغذیه
سمت : کارشناس مسئول تغذیه
تلفن :۲۶-۰۷۱۳۸۷۵۸۸۱۲۳- داخلی 2233
پست الکترونیک:farshabke@suama.ac.ir
۱. گسترش دانش پرسنل درمورد رشد و تغذیه کودکان
۲ . اجرای طرح حمایتی مشارکتی بهبود وضع تغذیه کودکان با همکاری کمیته امداد امام خمینی
۳. اجرای طرح یک وعده غذای گرم در روستا مهدها با همکاری بهزیستی
۴ . آموزش عملی مادران در مورد تغذیه تکمیلی کودکان :
در راستای بهبود وضع تغذیه کودکان این طرح در کلیه خانه های بهداشت شهرستان در حال حاضر اجرا می گردد. در این طرح مادرانی که کودک ۲۴-۶ ماهه دارند بوسیله پرسنل بهداشتی بصورت عملی با نحوه طبخ انواع غذا ها ی کودک آشنا شده و مهارت لازم برای تهیه غذای مناسب برای کودک خود را فرا می گیرند. لوازم و مواد اولیه لازم برای این طرح غالبا توسط سیستم بهداشت در اختیار پرسنل قرار میگیرد. و گاها از مشارکتهای مادران و پرسنل نیز استفاده می گردد.
ب) برنامه ها ی یپیشگیری و کنترل کمبود ریز مغذیها
پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید :
- پایش سالانه ید ادرار دانش آموزان
- برگزاری کمیته I.D.D
- سنجش کیفی ید نمک های مصرفی اماکن عمومی و مراکز عرضه مواد غذایی (بهداشت محیط)
- اجرای بسیج های آموزش همگانی در زمینه مصرف نمکهای ید دار
- بررسی پوشش مصرف نمک های ید دارخانوارهای روستایی به تفکیک مراکز بهداشتی درمانی (بهورزان)
- فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به مردم با تاکید بر مصرف نمکهای تصفیه شده ید دار
پیشگیری و کنترل کمخونی فقر آهن
- اجرای سالانه طرح آموزش تغذیه و آهن یاری مدارس دخترانه (مقطع راهنمایی و دبیرستان)
- آهن یاری زنان باردار، شیرده و کودکان زیر ۲ سال
- آموزش تغذیه گروههای مختلف
- ترویج مردم به استفاده از نانهای غنی شده با آهن
پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین A و D
- مکمل یاری کودکان و زنان باردار
- آموزش تغذیه گروههای مختلف
پیشگیری و کنترل کمبود روی
- آموزش تغذیه
- مکمل یاری زنان باردار و شیر ده با مولتی ویتامین مینرال
ج) برنامه های ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه
۱- اصلاح الگوی مصرف روغن
۲- ترویج مصرف میوه و سبزی
۳- ترویج مصرف شیر و فراورده های آن
۴- آموزش الگوی صحیح مصرف مواد غذایی
۵- ترویج مصرف آبزیان
۶- اصلاح عادات غذایی نامناسب مانند کاهش مصرف نوشابه های گازدار، تنقلات غذایی کم ارزش و معرفی جایگزینهای مناسب
د- برنامه پایش و ارزشیابی فرایندهای تغذیه
پایش عملکرد سطوح پائین
اجرای طرحهای پژوهشی
معرفی برنامه های برون بخشی واحد بهبود تغذیه جامعه
معرفی طرح حمایتی - مشارکتی کاهش سوء تغذیه کودکان زیر ۶ سال:
با توجه به اینکه رفع سوءتغذیه در آن دسته از کودکان که به دلیل فقر دچار سوء تغذیه هستند از عهده بهداشت خارج است ، لذا اهداف و توانایی های وزارت بهداشت و کمیته امداد امام و هم چنین سایر ارگانهای مرتبط سبب طراحی برنامه ای تحت عنوان برنامه حمایتی - مشارکتی کاهش سوءتغذیه کودکان گردید. برنامه حمایتی با مشارکت کمیته امداد در سال ۸۴ در ۸۶ شهرستان کشور و برنامه ادغام یافته مشارکتی - حمایتی حداقل در یک شهرستان از ۳۰ استان کشور به اجرا گذاشته شد.
در این طرح کودکانی که به دلیل فقر اقتصادی دچار سوء تغذیه هستند توسط پرسنل بهداشتی شناسایی و به کمیته امداد امام (ره) معرفی میگردند. پس از تایید کمیته امداد خانوارهای شناسایی شده ضمن اخذ آموزشهای لازم در خصوص تغذیه، تحت پوشش سبد غذایی که ترکیب آن بوسیله کارشناسان تغذیه تعیین می شود قرار میگیرند.از سالجاری (۸۹) خانوارها به جای دریافت مستقیم سبد کارت بانکی گرفته و از فروشگاههای معرفی شده کالا دریافت می کنند.
در شروع طرح سرانه هر کودک ماهانه ۱۰۰۰۰۰ ریال در ماه بود . ودر حال حاضر این سرانه به ۲۰۰۰۰۰ ریال درماه افزایش پیدا کرده است.
معرفی طرح توزیع غذای گرم روزانه در روستا مهدها: