معرفی پرسنل
نام و نام خانوادگی: مصیب صیدالی کوهی
مدرک تحصیلی: کارشناسی بهداشت حرفه ای
سمت:کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای
تلفن:۲۶-۰۷۱۳۸۷۵۸۱۲۳داخلی 2219
پست الکترونیک:farher@sums.ac.ir
بیان مأموریت بهداشت حرفه ای:
*حفظ و ارتقاء سطح سلامت نیروی کار از طریق شناسایی و ارزشیابی عوامل زیان آور محیط کار به منظور اطمینان از عدم وجود و یا زیر حد آسیب رسانی مخاطرات محیط کار و نیز انطباق محیط کار و کارگر و نیز بررسی سلامت شاغلین در حین کار.
اهداف کمی کلان بهداشت حرفه ای
*حفاظت و ارتقاء هر چه بیشتر سلامت جسمی و روانی در مشاغل مختلف.
*پیشگیری از حوادث و بیماریهای ناشی از کار.
*حفظ سلامتی کارگران در برابر کلیه عوامل زیان آور که در نوع و خصلت یک شغل وجود دارد.
*انتخاب فرد مناسب برای کار مناسب و تشخیص زودرس بیماریها و عوارض کاری.
شرح وظیفه کارشناس بهداشت حرفه ای به صورت عام:
۱ -احترام و پاسخگویی شایسته به ارباب رجوع.
۲-شناخت و آگاهی لازم از وضعیت بهداشت حرفه ای کارگاههاو کارخانجات ،معادن،مشاغل کشاورزی و خدمات درمنطقه
۳- همکاری در تنظیم و پیگیری برنامه های اجرایی در زمینه مبارزه با بیماریهای ناشی از کار ،بیماریهای واگیر،مسمومیتها و حوادث و سوانح ناشی از کار با همکاری پزشک طب کار.
۴-آگاهی از حدود ملی تماس شغلی عوامل بیماریزا به منظور ارزیابی عوامل زیان آور محیط کار که به نحوی از انحاء به سلامت جسمی –روانی و اجتماعی شاغلین لطمه وارد می سازد.
۵-نمونه برداری ، اندازه گیری ،تجزیه و تحلیل وارزیابی عوامل زیان آور و مسائل ارگونومیک ((تطبیق انسان با کار وبالعکس)) در محیط کار و ارائه طریق به منظور پیشگیری و کنترل عوامل زیان آور درمحیط کاربا توجه به استانداردهای موجود.
۶-بررسی و شناخت مشاغل سخت و زیان آور در حرف گوناگون و برنامه ریزی در زمینه بهبود شرایط کار و معرفیشاغلین به منظور انجام معاینات دوره ای.
۷-آشنایی با اصول مراقبتهای اولیه بهداشت(P.H.C)وفعالیت ونظارت در زمینه ادغام فعالیتهای بهداشت حرفه ای درسیستم شبکه های بهداشتی ودرمانی کشور.
۸- نظارت و پیگیری در امر توسعه ،تأسیس ،تجهیز و راه اندازی خانه های بهداشت کار گری و مراکز بهداشت کار ونظارت بر حسن انجام کار بهداشت یاران کار و پرسنل مراکز مذکور با توجه به آیین نامه ها و دستورالعملهای موجود.
۹-آشنایی و آموزش و نظارت کامل در اجرای طرحهای بهداشت حرفه ای (ادغام،بقا،بهداشت کشاورزی و...)
۱۰-تشکیل دوره های آموزشی وبازآموزی برای بهداشتیاران کار ،بهورزان، کاردانهای بهداشتی ومسئولین بهداشتحرفه ای کارخانجات عضوکمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار با توجه به دستورالعملهاوآیین نامه های موجود
۱۱-آشنایی با سیستم شبکه و مراکز بهداشتی ودرمانی شهری و روستایی و خانه های بهداشت به منظور استفاده ازتوان پرسنل شاغل در سیستم شبکه در جهت ارائه خدمات ادغام یافته.
۱۲-همکاری با سایر کارشناسان بهداشتی مراکز بهداشت در زمینه اجرا و ارایه طرحهای بهداشتی ودستورالعملهای ستادی به منظور ارتقاءسطح ارائه خدمات بهداشتی در منطقه.
۱۳- همکاری با کارشناسان بهداشت محیط در زمینه نظارت بر تأمین آب آشامیدنی سالم ،جمع آوری صحیح وبهداشتی زباله و فضولات و فاضلابها و سایر فاکتورهای بهداشت محیطی.
۱۴-هماهنگی و همکاری با کارشناسان آموزش سلامت به منظور ارائه برنامه های آموزشی بهداشت عمومی و حرفهای
۱۵-اجرای طرحهای تحقیقاتی و همکاری با مؤسسات و مجریان طرحهای تحقیقاتی در زمینه عوامل زیان آور محیط کار.
۱۶-اعلام نواقص وصدور اخطاریه و رسیدگی به شکایات واصله در رابطه با کلیه واحدهای تولیدی (صنعت-معدن-کشاورزی- خدمات)با توجه به قوانین و مقررات موجود.
۱۷-آشنایی با مجموعه قوانین و مقررات کار و تأمین اجتماعی،تشکیلات وزارت بهداشت- درمان و آموزش پزشکی درزمینه های مرتبط با فعالیتهای بهداشت حرفه ای
۱۸-جمع آوری وارسال به موقع آمار فعالیتهای بهداشت حرفه ای مطابق با فرمهای مصوب.
۱۹-مطالعه و بررسی آخرین دستاوردهای علمی در زمینه های مختلف بهداشت حرفه ای (عوامل زیان آور و روشهای اندازه گیری ،ارزشیابی و کنترل)
۲۰-ارائه و اجرای روشهای اجرایی در جهت پایش و کنترل عوامل زیان آور موجود در محیطهای کار منطقه
۲۱-انجام سایر امور مربوطه طبق دستور مقام مافوق