• 1399/08/28
شبکه بهداشت ودرمان شهرستان فراشبند

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی برگزار شد؛ کارگاه مجازی خانواده و غلبه بر افسردگی در فراشبند

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی و با توجه به شیوع بیماری کرونا و افسردگی های ناشی از قرنطینه های خانگی و ویروس کرونا، کارگاه مجازی خانواده و غلبه بر افسردگی در فراشبند برگزار شد.

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی و با توجه به شیوع بیماری کرونا و افسردگی های ناشی از قرنطینه های خانگی و  ویروس کرونا، کارگاه مجازی خانواده و غلبه بر افسردگی در فراشبند برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، کارشناس سلامت روان شبکه در این کارگاه مجازی، با اشاره به اینکه کرونا، موجب افزایش افسردگی و استرس در جهان شده است، گفت: در ابتدای شیوع بیماری کرونا بیشتر، حالت های اضطرابی مشاهده می شد اما در حال حاضر بیشتر، شاهد حالت های افسردگی و وسواس هستیم.

«مریم پور زارعی»، افزود: غم، اندوه،بی‌حوصلگی و بی‌انگیزگی، احساس خستگی، بی حالی و ضعف،حالت های ناخوشایندی هستند که هر از گاهی سراغ هر کسی می‌آیند و می‌توان گفت به‌نوعی جزئی از زندگی هستند. این احساسات ناخوشایند معمولا کم‌دوام هستند و با تغییر شرایط از بین می‌روند. اما اگر شدت و فراوانی غم، اندوه، نا امیدی و بی‌انگیزگی از حد معمول بگذرد و کارایی و زندگی فرد را مختل کند به آن افسردگی می گویند.

او این احساسات را ناشی از تغییرات بزرگ در زندگی دانست و افزود: تغییراتی مثل از دست دادن عزیزان، شکست در روابط و از دست دادن شغل می تواند زمینه بروز افسردگی در فرد شود.

پور زارعی همچنین با اشاره به افسردگی های پس از زایمان و افسردگی دوران قاعدگی در زنان و افسردگی پس از فوت عزیزان، گفت: خلق پایین یا غم، نداشتن لذت و علاقه به زندگی، کاهش انرژی یا خستگی شدید، تغییر در اشتها و وزن، افزایش یا کاهس خواب، کاهش میل جنسی، کاهش اعتماد به نفس، احساس شدید گناه از نشانه های افسردگی است.

کارشناس سلامت روان شبکه فراشبند، خاطر نشان کرد: افسردگی زمانی شروع می شود که امید کمرنگ شود. فرد افسرده خوبی ها را در اطراف نمی بیند و فقط نکات منفی را می بیند و به مرور زمان، ذهن فرد شروع به غم گرفتن می کند و در ادامه منجر به افسردگی می شود.

پورزارعی با بیان اینکه شیوع اختلال افسردگی در زنان، دو برابر مردان است، اضافه کرد: این موضوع به دلیل تفاوت های هورمونی، تفاوت فشارهای روانی اجتماعی و الگوهای رفتاری در زنان است.

این کارشناس سلامت روان در ادامه با اشاره به شیوه های درمان افسردگی، گفت: فرد افسرده باید از احساسات خود و شدت احساسات فهرستی تهیه کند، به دنبال عامل ایجاد کننده یا تغییری که ممکن است باعث شروع افسردگی شده، باشد و برای یافتن راه حل های ایجاد کننده مانند شغل جدید، تلاش کند تا به راه حل های نهایی برسد.

او یاد آور شد: در این کارگاه که از شهرستان ها و استان های دیگر هم حضور داشتند، شرکت کنندگان با انواع افسردگی و راههای پیشگیری از آنها، تفاوت افسردگی با بی حوصلگی، افسردگی در زنان و افراد مستعد افسردگی و شیوه های درمان و، همچنین مرکز مشاوره مرکز خدمات جامع سلامت شهدای فراشبند آشنا شدند.

این کارگاه مجازی با همکاری اداره کتابخانه های عمومی و شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند به صورت آنلاین از طریق بستر بومی اسکای‌روم برگزار شد.