02 آذر 1403

  • 1399/07/02
  • - تعداد بازدید: 415
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند

تاکید بر محدودیت مصرف قند، نمک و چربی برای مقابله با کرونا در فراشبند

کارشناس بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان فراشبند در نشست کاردانان و بهورزان مرکز جامع سلامت شهدای فراشبند، مصرف قند، نمک و چربی بیش از حد معمول را عاملی برای تضعیف سیستم ایمنی بدن دانست و گفت: زیاده روی در مصرف قند، نمک و چربی احتمال ابتلا به بیماری کووید19 را افزایش می‌دهد.

کارشناس بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان فراشبند در نشست کاردانان و بهورزان مرکز جامع سلامت شهدای فراشبند، مصرف قند، نمک و چربی بیش از حد معمول را عاملی برای تضعیف سیستم ایمنی بدن دانست و گفت: زیاده روی در مصرف قند، نمک و چربی احتمال ابتلا به بیماری کووید19 را افزایش می‌دهد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، «زهرا ضیایی» با اشاره به اهمیت تغذیه در شرایط بحران کرونا، گفت: همیشه و به ویژه در شرایط کرونایی امروز باید مصرف مواد قندی، شیرینی، پرنمک، پرچرب و سرخ شده بسیار محدود شود تا سیستم ایمنی بدن عملکرد طبیعی خود را داشته باشد و بتواند در برابر ابتلا به کرونا مقابله کند.

 او افزود: مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرین، باعث افزایش فشارخون و اضافه وزن می شود که هر دو از عامل ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی است.

این کارشناس بهبود تغذیه با اشاره به اینکه برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی، قند و شکر مصرفی از برنامه غذایی روزانه باید کمتر از پنج قاشق مرباخوری یا 6 حبه قند باشد، افزود: بسیاری بر این عقیده اند که مصرف شیرینی بعد از صرف غذا ها به ویژه غذای چرب باعث هضم آن می‌شود، در حالی که مصرف شیرینی، کار معده را سنگین کرده و باعث جذب کامل مواد غذایی شده و منجر به اضافه وزن و چاقی می‌شود.

او یکی از مهمترین دلایل ابتلا به دیابت، مصرف زیاد قند و شکر و مواد شیرین دانست و اضافه کرد: قند و شکر، انواع شیرینی، شکلات، نوشابه های گازدار، آبمیوه‌های صنعتی که قند افزوده دارند، شیرهای طعم دار، شیر کاکائو و شیر شکلات و پاستیل، بستنی یخی، کیک و کلوچه و بیسکویت از مهم ترین منابع مصرف مواد قندی هستند.

ضیایی افزود: مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرین، کارایی انسولین در بدن را ضعیف می‌کند و موجب ابتلای فرد به بیماری دیابت و انباشته شدن چربی در کبد می شود.

او با تاکید بر توجه به منابع پنهان قند در مواد غذایی، گفت: انواع سس سالاد، سس کچاب، قهوه های فوری، نوشابه های گازدار، آبمیوه‌های صنعتی، کمپوت ها، انواع شیرینی و شکلات و دسرهای آماده، حاوی مقادیر زیاد قند هستند که باید در مصرف آن، دقت داشت. در میان وعده ها به جای شیرینی بیسکویت و شکلات، میوه مصرف کنید. به کودکان به جای شیرهای طعم دار، شیر کاکائو و شیر شکلات که مقدار زیادی قند دارد، شیر ساده بدهید. 

این کارشناس تغذیه با تاکید بر مصرف نمک خوراکی یددار و تصفیه شده، افزود: نمک های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا، میزان ید را بهتر و به مدت بیشتر حفظ می‌کند. نمک باید به مقدار بسیار کم مصرف شود و همان مقدار کم نیز فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد. 

او در مورد زیان های مصرف زیاد روغن ها و چربی ها، نیز گفت: روغن حیوانی دارای مقادیر قابل توجهی اسید چرب اشباع و کلسترول است و مصرف بی‌رویه و درازمدت روغن‌های نباتی یا جامد نیز به دلیل بالا بودن اسیدهای چرب اشباع برای بدن زیان آور است.

کارشناس بهبود تغذیه شبکه فراشبند، بر مصرف بیشتر میوه ها و سبزی ها به دلیل داشتن مواد ضد سرطانی و حفاظت کننده در کاهش بروز بیماری های قلبی و عروقی تاکید کرد.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 29661
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید