• 1401/03/04

تاکید کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر شبکه فراشبند بر افزایش سطح آگاهی مردم از بیماریهای تیروئید

همزمان با روز جهانی تیروئید کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند بر افزایش سطح آگاهی مردم از بیماریهای تیروئید و نقش حیاتی غده تیروئید در تنظیم متابولیسم بیشتر سلول های بدن و همچنین رشد و نمو فیزیکی و تکامل سیستم عصبی انسان تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، دکتر «زینب ویسی» با گرامیداشت 25 می (4خرداد) روز جهانی تیروئید، گفت: به دلیل اهمیت و نقش مهم غده تیروئید در بدن و شیوع بالای اختلالات آن در جهان و با هدف ضرورت آگاهی بخشی جامعه نسبت به بیماری تیرویید، پیشگیری از بروز اختلالات و همچنین مراقبت بهتر بیماران، از چهارم لغایت دهم خرداد به عنوان هفته اطلاع رسانی تیرویید در نظر گرفته شده است.

او با اشاره به نقش و اهمیت هورمون های تیروییدی برای عملکرد درست و دقیق تمام بدن، افزود: تیروئید از بزرگترین غده درون ریز بدن است و کمبود هورمون تیروئید می تواند در همه عملکرد های بدن تاثیر داشته باشد.

دکتر ویسی، مهم ترین اختلالات تیروئید را کم کاری و پر کاری، گره ها، التهاب (تیروییدیت) و سرطان تیروئید دانست و افزود: اختلالات تیروئیدی در سراسر جهان و در تمام رده های سنی و در هر دو جنس شایع است.

او سابقه فامیلی ابتلا به بیماری های تیرویید را از عوامل خطر بروز اختلالات تیروئیدی دانست و اضافه کرد: اختلال در عملکرد تیروئید به عنوان بزرگترین غده درون ریز موجب اختلال در کارکرد بدن می‌شود اما همه بیماری‌های تیروییدی قابل درمان هستند و در حال حاضر 200 میلیون بیمار مبتلا به اختلالات تیروییدی در جهان در حال درمان هستند.

این کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر با اشاره به عوارض کمبود ید و تاثیر آن بر روی تیروئید، گفت: کمبود ید در غذای مصرفی روزانه می تواند باعث مشکلات تیروئید شود. کم کاری تیرویید در زنان جوان می تواند موجب ناباروری شود. گاه افت تحصیلی در مدارس نیز نشانه ابتلا به بیماری های تیرویید در دانش آموزان است.

او با اشاره به نقش اساسی سلامت غده تیرویید در طبیعی بودن ضریب هوشی و رشد و نمو نوزادان و کودکان، افزود: احتمال بروز بیماری های تیروییدی به خصوص کم کاری تیرویید در بیماران دیابتی بالاست

دکتر ویسی با بیان اینکه اختلالات تیروییدی در زنان 10 برابر مردان است، بر اطلاع یافتن از سلامت تیروئید پیش از اقدام به بارداری تاکید کرد و افزود: به هیچ عنوان خود سرانه و بدون دستور پزشک به خصوص در دوران بارداری مصرف داروهای تیروییدی را قطع نکنید.