• 1401/02/20
شبکه بهداشت ودرمان شهرستان فراشبند

آشنایی داوطلبان سلامت ادارات فراشبند با بیماری آسم، راه های کنترل، پیشگیری و درمان آن

همزمان با هفته سلامت کارگاه آموزشی بیماری آسم، شناخت عوامل محرک و زمینه ای، راه های کنترل، پیشگیری و درمان آن با حضور داوطلبان سلامت ادارات فراشبند با تاکید بر رفع کاستی ها در مراقبت از بیماران مبتلا به آسم در شبکه بهداشت و درمان این شهرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه، بیماری آسم را به عنوان شایع ترین بیماری مزمن کودکان و یک بیماری مزمن تنفسی در جامعه و یکی از مشکلات عمده بهداشتی در جهان دانست.

دکتر «زینب ویسی» با توجه به شیوع روز افزون این بیماری، آگاهی بخشی را یکی از مهم ترین اقدامات در راستای کنترل و پیشگیری از این بیماری دانست و بر حساس سازی جامعه، جلب مشارکت ذی نفعان و برنامه ریزی و همکاری در راستای کنترل و پیشگیری از آسم تاکید کرد.

او، افزود: آسم به عنوان یک بیماری مزمن تنفسی با علایم سرفه ، خس خس سینه و تنگی نفس بروز می کند و راه حل قطعی برای درمان بیماری وجود ندارد و بهترین راه کنترل بیماری و افزایش کیفیت زندگی فرد مبتلا، پیشگیری از بروز علایم با شناخت  و دوری از عوامل محرک و زمینه ساز بیماری و درمان دارویی می باشد.

دکتر ویسی عوامل حساسیت زای حیوانات مانند پر، مو یا پوست، قارچ ها و کپک ها، سوسک و انواع حشرات، دود سیگار و دخانیات، آلودگی هوا، تغییرات آب و هوایی به خصوص هوای سرد و خشک، بوهای تند، آلاینده های شیمیایی، کمبود ویتامین D و چاقی را از جمله عوامل محرک و زمینه ساز آسم برشمرد.

او افزود: گاهی اوقات به دنبال تشدید علائم، بیمار دچار حمله آسم می شود که با علایم تنگی نفس شدید و تنفس سطحی و سریع، تعریق سرد، خس خس پیشرونده، ناتوانی در بیان جمله و بریده بریده صحبت کردن، کاهش سطح هوشیاری همراه است که در این صورت بهترین کار این است که بیمار آرام بنشیند، دراز نکشد و با اسپری سالبوتامول چهار تا هشت پاف هر 20 دقیقه و سه بار تکرار شود، در صورت عدم بهبودی با اورژانس تماس بگیرد.