• 1400/10/11

بررسی شیوع شپش سر و عوامل موثر بر آن در دانش آموزان مدارس دخترانه مناطق روستایی «بلوط آباد» فراشبند

با توجه به شیوع ابتلا به پدیکلوز (شپش)، مدارس شهید بهشتی روستای «بلوط آباد»، شهید حیدری «چاه شولی» و مدرسه سلمان فارسی روستای «قنبر آباد»، از سوی بهورز خانه بهداشت روستای «بلوط آباد» بازدید و وضعیت دانش آموزان از لحاظ ابتلا به پدیکلوز( شپش) و عوامل موثر بر آن در دانش آموزان بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، رییس مرکز خدمات جامع سلامت ‌شهدای فراشبند با اعلام این خبر، گفت: در این بازدیدها، تمامی دانش آموزان این مدارس  وضعیت دانش آموزان از لحاظ ابتلا به پدیکلوز( شپش) معاینه و وضعیت آنها از لحاظ ابتلا به این بیماری بررسی شد.

«مرضیه خاتونیان» افزود: در این بازدید، نکات لازم را در خصوص بیماری پدیکلوز، نحوه انتقال و راه های پیشگیری از آن و نحوه مصرف شامپو به دانش آموزان آموزش داده شد.

او، شپش را یک انگل و حشره خونخوار خارجی بدن انسان دانست که ممکن است افراد را در هر سن و جنسی و با هر سطح اجتماعی و اقتصادی، آلوده ‌سازد.

خاتوتیان، مدارس را یکی از مهمترین محل‌های بروز آن دانست و اضافه کرد: آلودگی به شپش علاوه بر ایجاد مشکلات جسمی برای دانش‌آموزان و خانواده آنها می‌تواند موجب ایجاد مسائل روانی و بیماری‌ها‌ی منتقله از طریق شپش شود.

رییس مرکز خدمات جامع سلامت فراشبند، با اشاره به عواملی که در شیوع پدیکلوزیس نقش دارند، گفت: آگاهی از علائم و نشانه های این بیماری در مدارس گامی مثبت در راستای کنترل بیماری محسوب می شود.

او، برگزاری کلاس های آموزشی از سوی بهورزان و کارشناسان برای دانش آموزان و مادران آنان را امری ضروری دانست و با تاکید بر اهمیت پیگیری موارد مبتلا، تاکید کرد: برای اطمینان از درمان و رفع کامل آلودگی، ضروری است معاینه مجدد از سوی مربی بهداشت و بهورز، تا یک هفته بعد از درمان بصورت روزانه انجام و در صورت وجود آلودگی، درمان تکرار شود.