26 آذر 1404

معرفی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، سال تاسیس ، تاریخچه و سیر تحولات :
در سال های قبل از انقلاب تحت عنوان اداره بهداری در یک ساختمان دولتی شروع به فعالیت نموده ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آبان سال ۱۳۸۲ یک اداره مستقل شده به نام شبکه بهداشت و درمان نام گذاری گردید و پس از چند بار جابجایی در ساختمانهای استیجاری مختلف بدلیل نداشتن ساختمان مستقل اکنون در ساختمان مرکز بهداشت شهرستان فراشبند مستقر گردیده است .
 
شرح وظایف شبکه بهداشت و درمان :
ارائه خدمات بهداشتی - درمانی در جامعه در جهت ارتقاء سلامت که خدمات بهداشتی درمانی شامل :
۱- خدمات بهداشت خانواده شامل تنظیم خانواده و کنترل جمعیت , مراقبت کودکان زیر ۶ سال , طرح غربالگری سرطان در زنان شامل سرطان سینه و دهانه رحم - آموزش بهداشت
۲- خدمات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شامل بهداشت آب و تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشت مواد غذایی , بهداشت اماکن و ساکن , نظارت بر جمع آوری و دفن صحیح زباله , مبارزه با جوندگان , نظارت به دفع فاضلاب روستایی و شهرستان – نظارت بر استفاده از نمک یدار 
۳- خدمات مبارزه با بیماریهای واگیر شامل ایمن سازی بر علیه بیمار یهای هدف دار که گروههای هدف مبارزه با بیماریهای سل - مالاریا – وبا – هاری - تب خونریزی دهنده - ایدز – هپاتیت - وبا - سالک و ..
۴- خدمات مبارزه با بیماریهای غیر واگیر - طرح پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا - طرح کنترل و پیشگیری تالاسمی , جمع آوری موارد ابتلا به مرگ در اثر سرطان , اجرای طرح جامعه ایمن , طرح پیگیری و آموزش ایمنی منازل - طرح شناسایی و پیگیری بیماریهای فاویسم – فنتیل کتوریا و کم کاری تیروئید
۵- خدمات بهداشت مدارس - مراقبت آموزش بهداشت دانش آموزان در سطوح مختلف , بهداشت محیط مدارس , بهداشت آب , ایمنی محل تحصیل , مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر
۶- خدمات بهداشت روان . شناسایی بیماران روانی عقب ماندگی ذهنی - صرع – اختلالات رفتاری کودکان – آموزش بهداشت – طرح CBR
۷-آموزش سلامت : تهیه و تولید رسانه های آموزشی – بررسی باورهای رفتاری – برقراری ارتباط مستمر با ادارات
۸- جلب مشارکتهای مردمی :جلب مشارکت جامعه در فعالیتهای بهداشتی مربوطه
۹- تغذیه : برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان ، مادران ،سالمندان ،نوجوانان و دانش آموزان 
۱۰- آمار و رایانه : نظارت و پیگیری مستمر در جمع آوری و ارسال به موقع آمارها کنترل و رفع نواقص آمارها - پیگیری در راه اندازی شبکه داخلی و آموزش و رفع نواقص کلیه سیستمها و پیگیری در برقراری ارتباط P۲P با دانشگاه علوم پزشکی استان
۱۱- امور آزمایشگاهها : انجام آزمایشات تشخیص طبی و نظارت بر کنترل کمی و کیفی آزمایشگاههای خصوصی و دولتی و پیگیری امور پرسنلی آزمایشگاههای استان با هماهنگی ریاست شبکه وامور آزمایشگاههای استان
  • //
  • - تعداد بازدید: 225
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
آشنایی مادران باردار

آشنایی مادران باردار و شیرده شهر «نوجین» فراشبند

به گزارش روابط عمومی

به مناسبت بزرگداشت هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر، مادران باردار و شیرده شهر «نوجین» علاوه بر آشنایی با روش‌های شیردهی و اصول شیردهی به نوزاد با تغذیه تکمیلی و زایمان بدون درد، زایمان فیزیولوژیک و زایمان در آب آشنا شدند.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، کارشناس شیر مادر و مراقبت مادران مرکز خدمات جامع سلامت «نوجین » در این دوره آموزشی که به منظور بزرگداشت «هفته جهانی تغذیه با شیر مادر» و ترغیب و تشویق مادران به شیر دهی کودکان شیر خوار، برگزار شد، گفت: شیر مادر تا پایان چهار ماهگی و حتی 6ماهگی به تنهایی و بدون اضافه کردن هیچ نوعی غذای کمکی برای رشد طبیعی شیرخوار کافی است. بعد از 6 ماهگی نیازهای غذایی شیرخوار، فقط با شیر بر آورده نمی شود و لازم است که علاوه بر شیر، غذای کمکی را نیز برای او شروع کرد و به همین منظور باید نوزادان را به تدریج با مزه و طعم غذاها آشنا کرد.

«طاهره احمدی» افزود: شروع زود رس تغذیه تکمیلی نه تنها به دلیل آماده نبودن دستگاه گوارش شیرخوار برای پذیرش غذاهایی غیر از شیر، اقدام نادرستی است، بلکه تهیه این مواد در شرایط غیر بهداشتی امکان ابتلا به عفونت ها از جمله اسهال را افزایش می دهد که این خود، باعث توقف رشد شیرخوار می شود و از طرف دیگر شروع زود رس تغذیه تکمیلی سبب کمتر مکیدن پستان مادر و در نتیجه کاهش تولید شیر مادر می شود.

او در ادامه به اصولی که باید در شروع تغذیه کمکی رعایت شوند، اشاره کرد و گفت: تغذیه کمکی چه از نظر نوع و چه از نظر مقدار باید به تدریج به غذای شیرخوار اضافه شود و در حجم کم و یک نوع ماده غذایی و از یک ماده ساده باشد و همچنین زمان مشخصی برای دادن غذای کمکی به نوزاد در نظر گرفته شود.

احمدی، مناسب ترین روش برای شروع، تغذیه کمکی را استفاده از فرنی آرد برنج عنوان کرد و گفت: برای تهیه حریره از شیر گاو می توان استفاده کرد ولی تا قبل از یک سالگی از شیر گاو نباید به عنوان نوشیدنی استفاده کرد اما می توان شیر گاو را با غذای دیگری ترکیب کرد.

او افزود: همزمان با شروع تغذیه تکمیلی باید میزان آب مورد نیاز کودک نیز مورد توجه قرار گیرد و با شروع مصرف غذاهای کمکی به شیرخوار آب سالم و بهداشتی نیز داده شود.

این کارشناس سلامت مادران در ادامه با اشاره به عوارض مصرف بیش از اندازه ویتامین‌ها و مکمل‌ها در دوران بارداری، افزود: اسید فولیک تا پایان بارداری باید استفاده شود و از هفته شانزدهم هم قرص آهن تا چند ماه بعد از زایمان تجویز می‌شود.

او تهوع و استفراغ بارداری را یکی از شایع‌ترین عوارض بارداری دانست و مهم‌ترین علت آن را تغییرات هورمونی در طول بارداری و فشار به معده ناشی از بزرگی رحم عنوان کرد و اضافه کرد: تهوع و استفراغ بارداری بیش از نیمی از زنان باردار را مبتلا می‌کند.

احمدی در ادامه با پخش فیلم، انواع زایمان ها از جمله زایمان طبیعی و بدون درد و زایمان فیزیولوژیک و زایمان در آب را تشریح و شرکت کنندگان در این دوره آموزشی را به صورت عملی با طرز تهیه فرنی وحریره با شیر مادر آشنا کرد.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 8621
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید