26 آذر 1404

معرفی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، سال تاسیس ، تاریخچه و سیر تحولات :
در سال های قبل از انقلاب تحت عنوان اداره بهداری در یک ساختمان دولتی شروع به فعالیت نموده ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آبان سال ۱۳۸۲ یک اداره مستقل شده به نام شبکه بهداشت و درمان نام گذاری گردید و پس از چند بار جابجایی در ساختمانهای استیجاری مختلف بدلیل نداشتن ساختمان مستقل اکنون در ساختمان مرکز بهداشت شهرستان فراشبند مستقر گردیده است .
 
شرح وظایف شبکه بهداشت و درمان :
ارائه خدمات بهداشتی - درمانی در جامعه در جهت ارتقاء سلامت که خدمات بهداشتی درمانی شامل :
۱- خدمات بهداشت خانواده شامل تنظیم خانواده و کنترل جمعیت , مراقبت کودکان زیر ۶ سال , طرح غربالگری سرطان در زنان شامل سرطان سینه و دهانه رحم - آموزش بهداشت
۲- خدمات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شامل بهداشت آب و تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشت مواد غذایی , بهداشت اماکن و ساکن , نظارت بر جمع آوری و دفن صحیح زباله , مبارزه با جوندگان , نظارت به دفع فاضلاب روستایی و شهرستان – نظارت بر استفاده از نمک یدار 
۳- خدمات مبارزه با بیماریهای واگیر شامل ایمن سازی بر علیه بیمار یهای هدف دار که گروههای هدف مبارزه با بیماریهای سل - مالاریا – وبا – هاری - تب خونریزی دهنده - ایدز – هپاتیت - وبا - سالک و ..
۴- خدمات مبارزه با بیماریهای غیر واگیر - طرح پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا - طرح کنترل و پیشگیری تالاسمی , جمع آوری موارد ابتلا به مرگ در اثر سرطان , اجرای طرح جامعه ایمن , طرح پیگیری و آموزش ایمنی منازل - طرح شناسایی و پیگیری بیماریهای فاویسم – فنتیل کتوریا و کم کاری تیروئید
۵- خدمات بهداشت مدارس - مراقبت آموزش بهداشت دانش آموزان در سطوح مختلف , بهداشت محیط مدارس , بهداشت آب , ایمنی محل تحصیل , مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر
۶- خدمات بهداشت روان . شناسایی بیماران روانی عقب ماندگی ذهنی - صرع – اختلالات رفتاری کودکان – آموزش بهداشت – طرح CBR
۷-آموزش سلامت : تهیه و تولید رسانه های آموزشی – بررسی باورهای رفتاری – برقراری ارتباط مستمر با ادارات
۸- جلب مشارکتهای مردمی :جلب مشارکت جامعه در فعالیتهای بهداشتی مربوطه
۹- تغذیه : برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان ، مادران ،سالمندان ،نوجوانان و دانش آموزان 
۱۰- آمار و رایانه : نظارت و پیگیری مستمر در جمع آوری و ارسال به موقع آمارها کنترل و رفع نواقص آمارها - پیگیری در راه اندازی شبکه داخلی و آموزش و رفع نواقص کلیه سیستمها و پیگیری در برقراری ارتباط P۲P با دانشگاه علوم پزشکی استان
۱۱- امور آزمایشگاهها : انجام آزمایشات تشخیص طبی و نظارت بر کنترل کمی و کیفی آزمایشگاههای خصوصی و دولتی و پیگیری امور پرسنلی آزمایشگاههای استان با هماهنگی ریاست شبکه وامور آزمایشگاههای استان
  • //
  • - تعداد بازدید: 457
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
تاکید کارشناس بهبود تغذیه فراشبند

تاکید کارشناس بهبود تغذیه فراشبند بر ترویج الگوی غذایی سالم با جایگزین های غذایی سالم

.

کارگاه آموزشی ترویج الگوی غذایی سالم، با هدف ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد خانواده ها در خصوص تغذیه سالم با جایگزین های مواد غذایی با حضور رابطان و سفیران سلامت شهرستان فراشبند برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شکه بهداشت و درمان فراشبند، کارشناس بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان فراشبند در این کارگاه آموزشی که با هدف ارتقای آگاهی رابطان و سفیران سلامت با ترویج الگوی غذایی سالم و آشنایی با جایگزین های غذایی سالم برگزار شد، با بیان این که پیروی از الگوی غذایی سالم شرط اصلی سلامتی است، عنوان کرد: یکی از ارکان های اصلی خود مراقبتی، توجه به الگوی مصرف غذایی توسط خود فرد است.

«زهرا ضیایی» با تاکید بر اهمیت خود مراقبتی تغذیه ای، افزود: خود مراقبتی تغذیه ای یعنی هر فردی با مفهوم تعادل و تنوع و تناسب در برنامه غذایی روزانه آشنا باشد و با روش های جایگزینی غذایی، استفاده از منابع موجود و در دسترس بتواند نیازهای تغذیه ای خود را بر طرف سازد و به جای مصرف بی رویه آن دسته از مواد غذایی که مصرف زیادشان یک عامل خطر مهم ابتلا به بیماریهای غیر واگیر، اشکال مختلف سوء تغذیه (لاغری، کم وزنی، چاقی و کوتاه قدی) و کمبود ریز مغذی ها می شود، از غذاهای سلامت محور استفاده کند.

او با بیان اینکه با اجرای توصیه‌های آموزشی می‌توانیم از الگوی تغذیه‌ای سالم و جانشین‌های غذایی مناسب با شرایط اقتصادی موجود بهره‌مند شویم، اضافه کرد: با پیروی از الگوی غذایی سالم می توان هزینه ناشی از انواع بیماری ها را نیز کاهش داد .

این کارشناس بهبود تغذیه، بهره مندی از الگوی تغذیه مناسب، سالم و مغذی را زمینه ساز سلامتی و تامین نیازهای بدن دانست و افزود: تغذیه سالم به معنای محدودیت های شدید غذایی، لاغر ماندن و یا محروم شدن از غذاهایی که دوست دارید نیست.

در این کارگاه آموزشی، حاضران با اهمیت اصلاح رفتار تغذیه ای، راههای ترویج فرهنگ صحیح تغذیه، تاثیر تغذیه سالم بر سلامت فرد و تغذیه و ترویج الگوی غذای سالم آشنا شدند.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 18637
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید