16 آذر 1404

معرفی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، سال تاسیس ، تاریخچه و سیر تحولات :
در سال های قبل از انقلاب تحت عنوان اداره بهداری در یک ساختمان دولتی شروع به فعالیت نموده ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آبان سال ۱۳۸۲ یک اداره مستقل شده به نام شبکه بهداشت و درمان نام گذاری گردید و پس از چند بار جابجایی در ساختمانهای استیجاری مختلف بدلیل نداشتن ساختمان مستقل اکنون در ساختمان مرکز بهداشت شهرستان فراشبند مستقر گردیده است .
 
شرح وظایف شبکه بهداشت و درمان :
ارائه خدمات بهداشتی - درمانی در جامعه در جهت ارتقاء سلامت که خدمات بهداشتی درمانی شامل :
۱- خدمات بهداشت خانواده شامل تنظیم خانواده و کنترل جمعیت , مراقبت کودکان زیر ۶ سال , طرح غربالگری سرطان در زنان شامل سرطان سینه و دهانه رحم - آموزش بهداشت
۲- خدمات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شامل بهداشت آب و تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشت مواد غذایی , بهداشت اماکن و ساکن , نظارت بر جمع آوری و دفن صحیح زباله , مبارزه با جوندگان , نظارت به دفع فاضلاب روستایی و شهرستان – نظارت بر استفاده از نمک یدار 
۳- خدمات مبارزه با بیماریهای واگیر شامل ایمن سازی بر علیه بیمار یهای هدف دار که گروههای هدف مبارزه با بیماریهای سل - مالاریا – وبا – هاری - تب خونریزی دهنده - ایدز – هپاتیت - وبا - سالک و ..
۴- خدمات مبارزه با بیماریهای غیر واگیر - طرح پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا - طرح کنترل و پیشگیری تالاسمی , جمع آوری موارد ابتلا به مرگ در اثر سرطان , اجرای طرح جامعه ایمن , طرح پیگیری و آموزش ایمنی منازل - طرح شناسایی و پیگیری بیماریهای فاویسم – فنتیل کتوریا و کم کاری تیروئید
۵- خدمات بهداشت مدارس - مراقبت آموزش بهداشت دانش آموزان در سطوح مختلف , بهداشت محیط مدارس , بهداشت آب , ایمنی محل تحصیل , مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر
۶- خدمات بهداشت روان . شناسایی بیماران روانی عقب ماندگی ذهنی - صرع – اختلالات رفتاری کودکان – آموزش بهداشت – طرح CBR
۷-آموزش سلامت : تهیه و تولید رسانه های آموزشی – بررسی باورهای رفتاری – برقراری ارتباط مستمر با ادارات
۸- جلب مشارکتهای مردمی :جلب مشارکت جامعه در فعالیتهای بهداشتی مربوطه
۹- تغذیه : برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان ، مادران ،سالمندان ،نوجوانان و دانش آموزان 
۱۰- آمار و رایانه : نظارت و پیگیری مستمر در جمع آوری و ارسال به موقع آمارها کنترل و رفع نواقص آمارها - پیگیری در راه اندازی شبکه داخلی و آموزش و رفع نواقص کلیه سیستمها و پیگیری در برقراری ارتباط P۲P با دانشگاه علوم پزشکی استان
۱۱- امور آزمایشگاهها : انجام آزمایشات تشخیص طبی و نظارت بر کنترل کمی و کیفی آزمایشگاههای خصوصی و دولتی و پیگیری امور پرسنلی آزمایشگاههای استان با هماهنگی ریاست شبکه وامور آزمایشگاههای استان
  • //
  • - تعداد بازدید: 181
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان فراشبند

تاکید کارشناس تغذیه فراشبند بر مصرف نمک تصفیه شده ید دار

همزمان با پویش ملی سلامت «اطلاع رسانی تغذیه سالم»، کارشناس بهبود تغذیه فراشبند بر مصرف نمک یددار تصفیه شده که می‌تواند ید مورد نیاز را به بدن برساند، تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، «زهرا ضیائی» در جمع بانوان شهر دهرم، اصلاح شیوه زندگی به ویژه عادات غذایی را یک راهکار اساسی برای پیشگیری از بیماری های غیر واگیر دانست و گفت: الگوی غذایی نامناسب و مصرف زیاد  قند، نمک و چربی مهمترین دلیل ابتلا به بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت، فشار خون بالا، چربی خون بالا ، بیماری های قلبی عروقی، سکته های مغزی و قلبی و انواع سرطان  محسوب می شود.

او بهترین راه برای پیشگیری از کمبود ید را استفاده از نمک های تصفیه شده یددار عنوان کرد و افزود: نمک تصفیه شده یددار نمکی است که ناخالصی ها مانند فلزات سنگین، آهک، شن و ماسه از آن گرفته شده است. نمک دریا باید تصفیه شده یددار دارای علامت استاندارد و مجوز وزارت بهداشت باشد.

کارشناس تعذیه با اشاره به اینکه نمک تصفیه شده یددار را باید در مراحل پایانی پخت به غذا اضافه کرد، تاکیدکرد: نمک تصفیه شده یددار باید در ظروف در بسته تیره رنگ با سرپوش محکم و دور از نور و رطوبت نگهداری شود.

ضیائی، ید را یکی از ریزمغذی های ضروری دانست که بدن برای ساخت هورمون های تیروئید به آن نیاز دارد این هورمونها برای تکامل و عملکرد طبیعی بدن مغز و دستگاه عصبی ضروری هستند.

کارشناس بهبود تغذیه شبکه فراشبند با تاکید بر اینکه منابع غذایی حاوی ید بسیار محدود است، مصرف نمک تصفیه شده یددار به منظور جلوگیری از عواقب برگشت ناپذیر کمبود ید مانند گواتر، اختلال در تولید مثل، مرگ و میر دوران کودکی، سقط و مرده زایی را ضروری دانست.

او، بهترین نمک خوراکی را محصولی دانست که دارای مشخصه تصفیه تبلور مجدد بوده و رنگ آن کاملا سفید، دانه بندی آن کروی شکل، یددار و دارای مهر استاندارد مجوز بهداشت و از کارخانجات معتبر باشد.

این کارشناس تغذیه با اشاره به نتایج آزمون آزمایشگاه رفرانس مواد خوراکی دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر عدم انطباق سم شناسی نمونه نمک کوه «خوراب» و با توجه به اینکه سرب یکی از مهم ترین عناصر سنگین و سمی است که باعث جلوگیری از سنتز هموگلوبین، آسیب به عملکرد کلیه ها، سیستم باروری، مفاصل، سیستم قلبی عروقی، آسیب حاد و مزمن به سیستم عصبی مرکزی و جانبی می شود بر پرهیز از مصرف غذایی نمک کوه خوراب تاکید کرد.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار شبکه,اخبار واحدها
  • کد خبری : 94170
کلیدواژه