16 آذر 1404

معرفی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، سال تاسیس ، تاریخچه و سیر تحولات :
در سال های قبل از انقلاب تحت عنوان اداره بهداری در یک ساختمان دولتی شروع به فعالیت نموده ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آبان سال ۱۳۸۲ یک اداره مستقل شده به نام شبکه بهداشت و درمان نام گذاری گردید و پس از چند بار جابجایی در ساختمانهای استیجاری مختلف بدلیل نداشتن ساختمان مستقل اکنون در ساختمان مرکز بهداشت شهرستان فراشبند مستقر گردیده است .
 
شرح وظایف شبکه بهداشت و درمان :
ارائه خدمات بهداشتی - درمانی در جامعه در جهت ارتقاء سلامت که خدمات بهداشتی درمانی شامل :
۱- خدمات بهداشت خانواده شامل تنظیم خانواده و کنترل جمعیت , مراقبت کودکان زیر ۶ سال , طرح غربالگری سرطان در زنان شامل سرطان سینه و دهانه رحم - آموزش بهداشت
۲- خدمات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شامل بهداشت آب و تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشت مواد غذایی , بهداشت اماکن و ساکن , نظارت بر جمع آوری و دفن صحیح زباله , مبارزه با جوندگان , نظارت به دفع فاضلاب روستایی و شهرستان – نظارت بر استفاده از نمک یدار 
۳- خدمات مبارزه با بیماریهای واگیر شامل ایمن سازی بر علیه بیمار یهای هدف دار که گروههای هدف مبارزه با بیماریهای سل - مالاریا – وبا – هاری - تب خونریزی دهنده - ایدز – هپاتیت - وبا - سالک و ..
۴- خدمات مبارزه با بیماریهای غیر واگیر - طرح پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا - طرح کنترل و پیشگیری تالاسمی , جمع آوری موارد ابتلا به مرگ در اثر سرطان , اجرای طرح جامعه ایمن , طرح پیگیری و آموزش ایمنی منازل - طرح شناسایی و پیگیری بیماریهای فاویسم – فنتیل کتوریا و کم کاری تیروئید
۵- خدمات بهداشت مدارس - مراقبت آموزش بهداشت دانش آموزان در سطوح مختلف , بهداشت محیط مدارس , بهداشت آب , ایمنی محل تحصیل , مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر
۶- خدمات بهداشت روان . شناسایی بیماران روانی عقب ماندگی ذهنی - صرع – اختلالات رفتاری کودکان – آموزش بهداشت – طرح CBR
۷-آموزش سلامت : تهیه و تولید رسانه های آموزشی – بررسی باورهای رفتاری – برقراری ارتباط مستمر با ادارات
۸- جلب مشارکتهای مردمی :جلب مشارکت جامعه در فعالیتهای بهداشتی مربوطه
۹- تغذیه : برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان ، مادران ،سالمندان ،نوجوانان و دانش آموزان 
۱۰- آمار و رایانه : نظارت و پیگیری مستمر در جمع آوری و ارسال به موقع آمارها کنترل و رفع نواقص آمارها - پیگیری در راه اندازی شبکه داخلی و آموزش و رفع نواقص کلیه سیستمها و پیگیری در برقراری ارتباط P۲P با دانشگاه علوم پزشکی استان
۱۱- امور آزمایشگاهها : انجام آزمایشات تشخیص طبی و نظارت بر کنترل کمی و کیفی آزمایشگاههای خصوصی و دولتی و پیگیری امور پرسنلی آزمایشگاههای استان با هماهنگی ریاست شبکه وامور آزمایشگاههای استان
  • 1403/11/12
  • - تعداد بازدید: 182
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان فراشبند

جمع آوری بیش از 435 کیلوگرم مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته طی 10روز گذشته در فراشبند

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند از جمع آوری و معدوم سازی بیش از 435 کیلوگرم مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته از ابتدای بهمن سال جاری تاکنون در فراشبند خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت شهرستان فراشبند، دکتر «حسین شکاری» با اشاره به آمار بالای مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته و معدوم شده از ابتدای بهمن سال جاری تا کنون در فراشبند، گفت: بیش از 435 کیلوگرم مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در این باره زمانی، از سوی بازرسان بهداشت محیط کشف و معدوم شده است که این مقدار شامل انواع نوشیدنی های گازدار، لبنیات، آب میوه، گوشت مرغ و سایر فراورده های پروتئینی است.

او با بیان اینکه بازرسان بهداشت محیط، روزانه چندین کیلوگرم مواد غذایی فاسد و تاریخ مصرف گذشته را از مراکز عرضه جمع آوری و معدوم می کنند، افزود: رعایت مقررات بهداشتی در تمامی مراحل تهیه، نگهداری، توزیع و فروش مواد غذایی به دلیل خطرات جدی مواد غذایی تاریخ گذشته برای سلامتی مصرف‌کنندگان، الزامی است و مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته باید در سریع ترین زمان ممکن از چرخه فروش خارج شود.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند با تاکید بر اینکه تاریخ های انقضا درج شده بر روی بسته بندی محصولات می تواند فرد را راهنمایی کرده و از بروز مسمومیت های غذایی جلوگیری نماید، اضافه کرد: «تاریخ مصرف» یا «بهترین زمان مصرف» نشان می دهد که چه زمانی این محصول در اوج تازگی است و مشتریان می توانند از آن استفاده نمایند. در همین راستا شهروندان‌ باید پیش از توجه به قیمت کالا، به تاریخ مصرف مندرج بر روی آن توجه کنند.

مسوول بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت این شهرستان نیز کنترل تاریخ مصرف مواد غذایی در زمان خرید را دارای اهمیت بالایی دانست و تاکید کرد: ممکن است یک کنسرو غذایی که تاریخ آن به اتمام رسیده است، زمینه‌ساز مسمومیت یک خانواده و در نهایت مرگ آنها شود.

مهندس «زهرا کریم پور»، افزود: رعایت اصول اخلاقی از سوی واحدهای صنفی یک واجب شرعی و قانونی است و فعالان حوزه‌های صنفی باید اخلاق‌مداری را سرلوحه کارهای خود قرار دهند و تلاش کنند آنچه را که در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهند از بالاترین کیفیت برخوردار باشد.

او از شهروندان خواست، در هنگام خرید مواد غذایی به مشخصات بهداشتی محصول دقت کنند و درصورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، گزارش خود را در سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ثبت و پیگیری کنند.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار شبکه,اخبار واحدها
  • کد خبری : 117632
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید