03 آذر 1403

  • 1398/09/25
  • - تعداد بازدید: 89
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
آشنایی زوج‌های در شرف ازدواج با ایدز

آشنایی زوج‌های در شرف ازدواج با ایدز و راههای انتقال و پیشگیری از آن در فراشبند

.

در راستای ارتقای سطح آگاهی زوج‌های در شرف ازدواج و استحکام پیوند زناشویی، یک دوره کارگاه آشنایی با ایدز و راههای انتقال و پیشگیری از آن با همکاری واحد مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز خدمات جامع سلامت فراشبند در مرکز آموزش و مشاوره خانواده بهارنکو این شهرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، مراقب سلامت مرکز خدمات جامع سلامت شهدای فراشبند در این کارگاه آموزشی که در راستای ارتقای سلامت و آشنایی زوج‌های در شرف ازدواج با بیماری ایدز، راههای پیشگیری و انتقال آن برگزار شد، گفت: ویروسHIV از طریق تماس جنسی، خون، فرآورده‌های خونی، تماس شغلی و از مادر به کودک منتقل می‌شود.

«مریم رحیمی حقیقی» افزود: تماس‌های معمولی با افراد مبتلا به ایدز در جامعه باعث آلودگی نمی‌شود و از این نظر جای نگرانی نیست.

او با اشاره به اینکه در سال‌های نخست ابتلا فرد به ایدز، فرد مبتلا هیچ گونه علامتی ندارد، تاکید کرد: تنها راه شناخت افراد آلوده و پیشگیری از انتقال ویروس در بین زوج ها، آزمایش خون است.

رحیمی، عامل بسیار مهم در احتمال آلودگی بر اثر تماس جنسی را میزان ویروس در گردش خون فرد مبتلا دانست و افزود: اگر فرد آلوده به ویروس، شناسایی شده و تحت درمان قرار گیرد، تعداد ویروس در گردش خون او بسیار کم شده و به دنبال تماس جنسی، احتمال آلودگی شریک جنسی بسیار کم خواهد شد. این موضوع در مورد سایر راه‌های آلودگی شامل آلودگی شغلی و انتقال مادر به کودک نیز صادق است.

این کارشناس سلامت بانوان اظهار داشت: نوع تماس جنسی نیز هر قدر غیر متعارف‌تر باشد، احتمال انتقال ویروس بیشتر می‌شود؛ به عنوان مثال تماس‌های جنسی که به دنبال مصرف مواد محرک مثل اکستازی یا کریستال صورت می‌گیرد، احتمال آلودگی را بسیار بالا می‌برد.

او، انتقال خون و پیوند اعضا از افراد آلوده به ویروس HIV را از دیگر راههای انتقال این بیماری دانست و افزود: امروزه با آگاهی و شناخت کافی از انتقال این ویروس از راه انتقال خون و پیوند اعضا، خطر بسیار ناچیزی افراد را تهدید می‌کند.

رحیمی، استفاده از سرنگ مشترک را یکی دیگر از راههای انتقال ویروس ایدز برشمرد و گفت: معتادان تزریقی عادت به استفاده از سرنگ و سر سوزن مشترک دارند و به همین دلیل، در میان این گروه، بیماری ایدز بسیار شایع‌تر از سایر اقشار جامعه است.

او، با اشاره به احتمال آلودگی به ویروسHIV از طریق تماس شغلی اضافه کرد: پزشکان، پرستاران، کارکنان آزمایشگاه و سایر کارکنان بهداشتی همواره در معرض تماس وسایلی مثل چاقوی جراحی و سوزن آلوده هستند و احتمال آلودگی از این راه نیز وجود دارد.

این مراقب سلامت یاد اور شد: علاوه بر این ها، تماس با پوست زخمی یا مخاط ها (گوارشی – تناسلی) و مایعات بدن مثل مایع مغزی، مایع مفصلی نیز آلوده کننده است، اما ادرار، مدفوع، خلط، عرق و مواد استفراغی اگر خونی نباشند، آلوده کننده نیستند.

پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 15403
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید