30 شهریور 1403

  • 1398/08/21
  • - تعداد بازدید: 134
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
آشنایی سفیران سلامت دانش آموزی فراشبند

آشنایی سفیران سلامت دانش آموزی فراشبند با کتاب راهنمای خود مراقبتی

.

در راستای اجرای برنامه ملی خود مراقبتی و با هدف آشنایی سفیران سلامت دانش آموزی با مفاهیم خود مراقبتی، کارگاه آموزشی راهنمای خود مراقبتی برای سفیران سلامت دانش آموزی و بررسی روند اجرای برنامه برای دانش آموزان در شبکه بهداشت و درمان فراشبند برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، کارشناس آموزش و ارتقای سلامت شبکه و بهداشت و درمان فراشبند هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی را آشنایی سفیران سلامت دانش آموزی با خود مراقبتی در دانش آموزان و نحوه مراقبت از خود عنوان کرد و با اشاره به اینکه خود مراقبتی گام نخست سلامت است، گفت: خود مراقبتی یعنی اینکه ما یاد بگیریم خودمان از خودمان مراقبت کنیم.

«مریم خنجری» خود مراقبتی را شامل اقداماتی آموختنی، آگاهانه و هدفمند دانست که هر فردی برای خود، خانواده و دیگران انجام می دهد تا سالم بماند و از سلامت جسمی و روانی خود حفاظت کند و نیازهای اجتماعی خود را برطرف سازد.

او با اشاره به اینکه بین 65 تا 85 درصد از مراقبت هایی که به سلامت ما منجر می‌شود محصول همین خود مراقبتی است، افزود: خود مراقبتی عملی است که در آن هر فردی از دانش، مهارت و توان خود به عنوان یک منبع استفاده می‌کند تا به طور مستقل از سلامت خود مراقبت کند.

خنجری با بیان اینکه خود مراقبتی در دانش آموزان، موجب افزایش کارآیی و مهار تهای فردی می شود، افزود: دانش‌آموزان به عنوان سرمایه‌های کشور باید بیاموزند که چگونه از سلامت جسم و روان خود مراقبت نمایند.

این کارشناس آموزش و ارتقای سلامت ادامه داد: 20 درصد از دانش آموزان مدارس باید به عنوان سفیر سلامت انتخاب شوند و از طریق برنامه سفیر سلامت دانش آموزی و رابطان سلامت مدارس، در حیطه های مرتبط با سلامت خود توانمند شوند تا بتوانند علاوه بر مراقبت بیشتر از سلامت فردی، همکلاسی ها و همسالان خود را در این عرصه توانمند سازند.

او با اشاره به اینکه خود مراقبتی یعنی اینکه ما برای حفظ سلامت و شادابی خود، کارهای روزمره کوچکی انجام دهیم تا زندگی بهتر و سالم تری داشته باشیم، افزود: با خود مراقبتی می توان استرس خود را کاهش و اعتماد به نفس خود را بازیابی و تقویت کرد ، شور و شوق جوانی و انگیزه موفقیت خود را حفظ و افزایش داد. جوانی سالم، ایمن و بانشاط را تجربه و سلامت سایر دوران های زندگی خود را تضمین کرد و همچنین بهتر درس خواند، آینده شغلی بهتری داشت و آینده بهتری را برای خود، خانواده، دوستان و کشورمان رقم زد.

خنجری یاد آور شد: در این کارگاه آموزشی، سفیران سلامت دانش آموزی، علاوه بر آشنایی با کتاب راهنمای خود مراقبتی؛ 14 گام برنامه ریزی برای خود مراقبتی و 14 فرمان خود مراقبتی برای دانش آموزان را فرا گرفتند و با دستور کار و شیوه های اجرای برنامه، بهداشت دهان و دندان، نحوه صحیح مسواک زدن و استفاده از نخ دندان، تغذیه سالم و در حوزه بهداشت روان نیز با حل مساله، تفکر سالم، مدیریت خشم و استرس آشنا شدند.

  خبر 

 
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 14030
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید