شبکه بهداشت و درمان فراشبند
آشنایی مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) فراشبند با راههای پیشگیری و مقابله با سرطان های شایع زنان
به مناسبت پویش ملی سرطان سینه، مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) فراشبند با عوامل خطر آفرین سرطان های شایع زنان و نشانه ها و راههای پیشگیری و مقابله با سرطان سینه آشنا شدند.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، مامای مرکز خدمات جامع سلامت شهدای فراشبند سرطان سینه را یکی از سرطان های شایع در زنان عنوان کرد و گفت: سرطان سینه دومین سرطان رایج در دنیا است، این سرطان بیشتر در میان بانوان رایج است به طوری که آمارها نشان می دهد از هر هشت زن در دنیا یک نفر به این بیماری مبتلا می شود. البته این آمارها درکشور ما تکان دهنده است و سالانه هفت هزار زن ایرانی به این نوع سرطان مبتلا می شود، پس بهتر است این بیماری را بهتر بشناسیم و راههای پیشگیری و مقابله با آن را بدانیم.
«عالم تاج فیروزی» افزود: سلول های بدن دائم در حال تکثیر و جانشینی هستند، اما گاهی تکثیر این سلولها از حد طبیعی فراتر می رود و به شکل نامنظم و غیر قابل کنترل شروع به تکثیر می کنند که در نهایت باعث ایجاد توده های سرطانی می شوند. اگر این توده ها در اطراف بافت سینه و یا گره های لنفاوی اطراف سینه، مانند زیر بغل و یا ناحیه ترقوه رشد کنند به آن سرطان سینه گفته می شود.
او با اشاره به اینکه علت سرطان سینه بیشتر در سابقه خانوادگی نهفته است، به معرفی افراد در معرض ابتلا به این بیماری اشاره کرد و گفت: به طور کلی زنانی که در افراد درجه یک و دو مانند مادر و خواهر و خاله خود چنین عارضه ای را دیده اند باید نسبت به این بیماری محتاط تر باشند. اما علاوه بر ژنتیک، علت های دیگری هم برای این بیماری وجود دارد. به طور کل علت سرطان سینه در زنان می تواند در افزایش سن آنها و سن باروری آنها هم نهفته باشد. زنانی که در سن کم، عادت ماهیانه شان شروع شده است و یا در سن بالا یائسه شده اند و همچنین زنانی که دیرتر اقدام به بارداری می کنند و مدت طولانی از روش های کنترل بارداری و قرص های هورمونی ضدبارداری استفاده می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
این کارشناس مامایی، احساس توده در داخل سینه و یا زیر بغل، تفاوت سایز بین دو پستان، تغییر شکل در پستانها، ترشح مایعات و چرک و خون از نوک پستان، تغییر در رنگ و اندازه نوک سینه، مشاهده تو رفتگی یا برآمدگی در نوک سینه، تغییر در پوست سینه به شکل پوست پرتقالی شدن، احساس درد در بافت سینه، خارش در نوک سینه و پوسته پوسته شدن نوک سینه را از مشهورترین علائم سرطان سینه در زنان دانست.
فیروزی افزود: علائم سرطان سینه در بیشتر مواقع با احساس توده در نواحی سینه و زیر بغل احساس می شود. درد سینه و سرطان سینه همیشه با هم همراه نیستند و ممکن است این درد نشانه چیز دیگری باشد. همین طور وجود توده سینه، نشان دهنده سرطان سینه نیست و باید مورد بررسی پزشک قرار بگیرد، در بیشتر مواقع این توده ها ممکن است کیست و یا توده خوش خیم باشند.
او اضافه کرد: روشهای درمان سرطان سینه مانند همه سرطانها محدود به شیمی درمانی و پرتو درمانی هستند. اما گاهی هم با انجام عمل جراحی بافت سرطانی از بدن جدا می شود. جراحی سرطان سینه گاهی باید پستان هم تخلیه گردد که اگر شخص بخواهد از طریق عمل های زیبایی این فقدان قابل جبران است.
پایان خبر
نظر دهید