16 آذر 1404

معرفی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، سال تاسیس ، تاریخچه و سیر تحولات :
در سال های قبل از انقلاب تحت عنوان اداره بهداری در یک ساختمان دولتی شروع به فعالیت نموده ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آبان سال ۱۳۸۲ یک اداره مستقل شده به نام شبکه بهداشت و درمان نام گذاری گردید و پس از چند بار جابجایی در ساختمانهای استیجاری مختلف بدلیل نداشتن ساختمان مستقل اکنون در ساختمان مرکز بهداشت شهرستان فراشبند مستقر گردیده است .
 
شرح وظایف شبکه بهداشت و درمان :
ارائه خدمات بهداشتی - درمانی در جامعه در جهت ارتقاء سلامت که خدمات بهداشتی درمانی شامل :
۱- خدمات بهداشت خانواده شامل تنظیم خانواده و کنترل جمعیت , مراقبت کودکان زیر ۶ سال , طرح غربالگری سرطان در زنان شامل سرطان سینه و دهانه رحم - آموزش بهداشت
۲- خدمات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شامل بهداشت آب و تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشت مواد غذایی , بهداشت اماکن و ساکن , نظارت بر جمع آوری و دفن صحیح زباله , مبارزه با جوندگان , نظارت به دفع فاضلاب روستایی و شهرستان – نظارت بر استفاده از نمک یدار 
۳- خدمات مبارزه با بیماریهای واگیر شامل ایمن سازی بر علیه بیمار یهای هدف دار که گروههای هدف مبارزه با بیماریهای سل - مالاریا – وبا – هاری - تب خونریزی دهنده - ایدز – هپاتیت - وبا - سالک و ..
۴- خدمات مبارزه با بیماریهای غیر واگیر - طرح پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا - طرح کنترل و پیشگیری تالاسمی , جمع آوری موارد ابتلا به مرگ در اثر سرطان , اجرای طرح جامعه ایمن , طرح پیگیری و آموزش ایمنی منازل - طرح شناسایی و پیگیری بیماریهای فاویسم – فنتیل کتوریا و کم کاری تیروئید
۵- خدمات بهداشت مدارس - مراقبت آموزش بهداشت دانش آموزان در سطوح مختلف , بهداشت محیط مدارس , بهداشت آب , ایمنی محل تحصیل , مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر
۶- خدمات بهداشت روان . شناسایی بیماران روانی عقب ماندگی ذهنی - صرع – اختلالات رفتاری کودکان – آموزش بهداشت – طرح CBR
۷-آموزش سلامت : تهیه و تولید رسانه های آموزشی – بررسی باورهای رفتاری – برقراری ارتباط مستمر با ادارات
۸- جلب مشارکتهای مردمی :جلب مشارکت جامعه در فعالیتهای بهداشتی مربوطه
۹- تغذیه : برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان ، مادران ،سالمندان ،نوجوانان و دانش آموزان 
۱۰- آمار و رایانه : نظارت و پیگیری مستمر در جمع آوری و ارسال به موقع آمارها کنترل و رفع نواقص آمارها - پیگیری در راه اندازی شبکه داخلی و آموزش و رفع نواقص کلیه سیستمها و پیگیری در برقراری ارتباط P۲P با دانشگاه علوم پزشکی استان
۱۱- امور آزمایشگاهها : انجام آزمایشات تشخیص طبی و نظارت بر کنترل کمی و کیفی آزمایشگاههای خصوصی و دولتی و پیگیری امور پرسنلی آزمایشگاههای استان با هماهنگی ریاست شبکه وامور آزمایشگاههای استان
  • //
  • - تعداد بازدید: 520
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان فراشبند

مرجوع کردن مواد غذایی و بهداشتی به شرکت ها ممنوع

مرجوع نمودن مواد غذایی و بهداشتی از سوی فروشگاه ها به شرکت های بسته بندی تخلف محسوب می­ شود.
 
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، کارشناس سلامت محیط شبکه فراشبند، با اعلام این خبر، گفت: فروشگاه های عرضه مواد غذایی حق مرجوع نمودن این محصولات به شرکت های بسته بندی را نداشته و چنانچه اقدام به این کار کنند مرتکب تخلف شده اند و برابر مقررات با آنها برخورد خواهد شد و باید دقت داشته باشند تا محصولات خود را با رعایت تاریخ انقضا در اختیار خریداران قرار دهند.
 
مهندس «زهرا کریم پور» با اشاره به اینکه برچسب‌های روی مواد غذایی شامل اطلاعات مختلفی از جمله ترکیبات، ارزش غذایی، تاریخ انقضا، راهنمای مصرف و اطلاعات تولیدکننده است، افزود: این برچسب‌ها به منظور ارائه اطلاعات مهم به مصرف کنندگان و کمک به انتخاب هوشمندانه‌تر محصولات استفاده می‌شوند. 
 
او، افزود: توجه به اهمیت تاریخ انقضای مواد غذایی و مفهوم تاریخ انقضا و اینکه چرا تاریخ انقضای درج شده روی محصولات مهم است می تواند به شما در هنگام خرید مواد غذایی کمک کند.
 
این کارشناس بهداشت محیط تاکید کرد: مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته هر چقدر هم که ظاهری خوب و بویی مناسب داشته باشد، باز هم باید دور ریخته شود حتی اگر پول زیادی بابت آن پرداخت شده باشد.
 
مهندس کریم پور جمع‌ آوری مواد خوراکی، آشامیدنی و غذایی که تاریخ مصرف آن‌ها گذشته باشد یا امنیت غذایی مردم را به خطر بیندازد را از جمله وظایف بازرسان بهداشت محیط دانست و تاکید کرد: وجود اجناس مرجوعی در مراکز صنفی وجاهت قانونی ندارد و برای سیستم های کنترل بهداشتی مورد تایید نمی باشد. 
 
او در خصوص مرجوع نمودن محصولات تاریخ گذشته از سطح عرضه از سوی نمایندگان شرکت های مختلف تولید و عرضه فراورده های لبنی و سایر مواد غذایی، گفت: تا پیش از تاریخ انقضای محصول، تولید کنندگان می توانند محصولات خود را از سطح عرضه جمع آوری کنند و برای تعیین تکلیف مطابق دستورالعمل های سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی خود به واحد تولیدی برگشت دهند. 
 
کارشناس مسوول بهداشت محیط شبکه فراشبند، افزود: در صورت سپری شدن تاریخ انقضای مصرف و  مشاهده از سوی کارشناسان بهداشت محیط، توقیف و مطابق با قوانین و مقررات مربوطه معدوم و برای مستندسازی و پیگیری حقوقی متصدیان مراکز صنفی و جلوگیری از تضییع حقوق آنها صورتجلسه توقیف و معدوم سازی کالاها و اقلام به آنها برای مطالبه از کارخانجات به متصدی ارایه می شود.
 
پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار شبکه,اخبار واحدها
  • کد خبری : 101659
کلیدواژه