22 آذر 1404

معرفی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، سال تاسیس ، تاریخچه و سیر تحولات :
در سال های قبل از انقلاب تحت عنوان اداره بهداری در یک ساختمان دولتی شروع به فعالیت نموده ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آبان سال ۱۳۸۲ یک اداره مستقل شده به نام شبکه بهداشت و درمان نام گذاری گردید و پس از چند بار جابجایی در ساختمانهای استیجاری مختلف بدلیل نداشتن ساختمان مستقل اکنون در ساختمان مرکز بهداشت شهرستان فراشبند مستقر گردیده است .
 
شرح وظایف شبکه بهداشت و درمان :
ارائه خدمات بهداشتی - درمانی در جامعه در جهت ارتقاء سلامت که خدمات بهداشتی درمانی شامل :
۱- خدمات بهداشت خانواده شامل تنظیم خانواده و کنترل جمعیت , مراقبت کودکان زیر ۶ سال , طرح غربالگری سرطان در زنان شامل سرطان سینه و دهانه رحم - آموزش بهداشت
۲- خدمات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شامل بهداشت آب و تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشت مواد غذایی , بهداشت اماکن و ساکن , نظارت بر جمع آوری و دفن صحیح زباله , مبارزه با جوندگان , نظارت به دفع فاضلاب روستایی و شهرستان – نظارت بر استفاده از نمک یدار 
۳- خدمات مبارزه با بیماریهای واگیر شامل ایمن سازی بر علیه بیمار یهای هدف دار که گروههای هدف مبارزه با بیماریهای سل - مالاریا – وبا – هاری - تب خونریزی دهنده - ایدز – هپاتیت - وبا - سالک و ..
۴- خدمات مبارزه با بیماریهای غیر واگیر - طرح پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا - طرح کنترل و پیشگیری تالاسمی , جمع آوری موارد ابتلا به مرگ در اثر سرطان , اجرای طرح جامعه ایمن , طرح پیگیری و آموزش ایمنی منازل - طرح شناسایی و پیگیری بیماریهای فاویسم – فنتیل کتوریا و کم کاری تیروئید
۵- خدمات بهداشت مدارس - مراقبت آموزش بهداشت دانش آموزان در سطوح مختلف , بهداشت محیط مدارس , بهداشت آب , ایمنی محل تحصیل , مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر
۶- خدمات بهداشت روان . شناسایی بیماران روانی عقب ماندگی ذهنی - صرع – اختلالات رفتاری کودکان – آموزش بهداشت – طرح CBR
۷-آموزش سلامت : تهیه و تولید رسانه های آموزشی – بررسی باورهای رفتاری – برقراری ارتباط مستمر با ادارات
۸- جلب مشارکتهای مردمی :جلب مشارکت جامعه در فعالیتهای بهداشتی مربوطه
۹- تغذیه : برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان ، مادران ،سالمندان ،نوجوانان و دانش آموزان 
۱۰- آمار و رایانه : نظارت و پیگیری مستمر در جمع آوری و ارسال به موقع آمارها کنترل و رفع نواقص آمارها - پیگیری در راه اندازی شبکه داخلی و آموزش و رفع نواقص کلیه سیستمها و پیگیری در برقراری ارتباط P۲P با دانشگاه علوم پزشکی استان
۱۱- امور آزمایشگاهها : انجام آزمایشات تشخیص طبی و نظارت بر کنترل کمی و کیفی آزمایشگاههای خصوصی و دولتی و پیگیری امور پرسنلی آزمایشگاههای استان با هماهنگی ریاست شبکه وامور آزمایشگاههای استان
  • //
  • - تعداد بازدید: 229
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند

آشنایی داوطلبان‌ سلامت ادارات فراشبند با راهکارهای پیشگیری از ابتلا به کرونا با تغذیه سالم

در راستای اجرای دوازدهمین بسیج ملی تغذیه سالم با شعار «تغذیه، کرونا، واکسیناسیون» داوطلبان‌ سلامت ادارات فراشبند با راهکارهای پیشگیری از ابتلا به کرونا با تغذیه سالم آشنا شدند.

در راستای اجرای دوازدهمین بسیج ملی تغذیه سالم با شعار «تغذیه، کرونا، واکسیناسیون» داوطلبان‌ سلامت ادارات فراشبند با راهکارهای پیشگیری از ابتلا به کرونا با تغذیه سالم آشنا شدند.

 به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، کارشناس بهبود تغذیه شبکه در نشست آشنایی داوطلب سلامت ادارات، با اشاره به نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن، گفت: برای تزریق واکسن به رژیم غذایی ویژه‌ای نیاز نیست، اما لازم است با مواد غذایی که به سلامت و افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن در زمان واکسیناسیون کمک می‌کند آشنایی داشته باشیم تا بتوانیم علائم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون را به حداقل رسانده و سیستم ایمنی خود را تقویت کنیم.

 

«زهرا ضیائی»، بتاکاروتن، ویتامین «ث» ویتامین «د»، آهن، روی، پروتئین، پروبیوتیک ها و مایعات را از جمله مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن برشمرد و بر استفاده بیشتر در شرایط کرونایی برای افزایش سیستم ایمنی بدن در پیشگیری از کرونا تاکید کرد.

او افزود: بتاکاروتن در غذاهای گیاهی مانند میوه ها و سبزی های زرد و قرمز و نارنجی و سبز تیره، اسفناج، هویج، انبه، کلم بروکلی و گوجه فرنگی، کدوحلوایی، آلو، زردآلو، خرمالو، گرمک و فلفل دلمه ای موجود است.

ضیایی، مرکبات، توت، خربزه، گوجه فرنگی، کیوی، فلفل و کلم ها را از جمله منابع سرشار از ویتامین «ث» و نور خورشید را منبع اصلی ویتامین «د» عنوان کرد و افزود: ویتامین «د» در ماهی های چرب، زرده تخم مرغ، شیر و سایر مواد غذایی غنی شده با ویتامین «د» نیز یافت می شود.

او افزود: پروبیوتیک ها باکتری های مفیدی هستند که سلامتی ما را تقویت می کنند و ماست، پنیر و دوغ های موجود در بازار، از محصولات حاوی پروبیوتیک است که مصرف آن برای تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می شود. 

 این کارشناس بهبود تغذیه، تامین مقادیر زیاد مایعات، مثل آب و آبمیوه تازه و طبیعی، سبزی های تازه و طبیعی، آبگوشت یا آب مرغ، چای کمرنگ به میزان حداقل هشت لیوان در شبانه روز به منظور رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی را مفید دانست و بر استفاده از عسل، سیر، پیاز و زنجبیل برای تقویت سیستم ایمنی و زردچوبه به دلیل خصوصیات ضد التهابی آن تاکید کرد. 

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 53792
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید