17 آذر 1404

معرفی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، سال تاسیس ، تاریخچه و سیر تحولات :
در سال های قبل از انقلاب تحت عنوان اداره بهداری در یک ساختمان دولتی شروع به فعالیت نموده ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آبان سال ۱۳۸۲ یک اداره مستقل شده به نام شبکه بهداشت و درمان نام گذاری گردید و پس از چند بار جابجایی در ساختمانهای استیجاری مختلف بدلیل نداشتن ساختمان مستقل اکنون در ساختمان مرکز بهداشت شهرستان فراشبند مستقر گردیده است .
 
شرح وظایف شبکه بهداشت و درمان :
ارائه خدمات بهداشتی - درمانی در جامعه در جهت ارتقاء سلامت که خدمات بهداشتی درمانی شامل :
۱- خدمات بهداشت خانواده شامل تنظیم خانواده و کنترل جمعیت , مراقبت کودکان زیر ۶ سال , طرح غربالگری سرطان در زنان شامل سرطان سینه و دهانه رحم - آموزش بهداشت
۲- خدمات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شامل بهداشت آب و تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشت مواد غذایی , بهداشت اماکن و ساکن , نظارت بر جمع آوری و دفن صحیح زباله , مبارزه با جوندگان , نظارت به دفع فاضلاب روستایی و شهرستان – نظارت بر استفاده از نمک یدار 
۳- خدمات مبارزه با بیماریهای واگیر شامل ایمن سازی بر علیه بیمار یهای هدف دار که گروههای هدف مبارزه با بیماریهای سل - مالاریا – وبا – هاری - تب خونریزی دهنده - ایدز – هپاتیت - وبا - سالک و ..
۴- خدمات مبارزه با بیماریهای غیر واگیر - طرح پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا - طرح کنترل و پیشگیری تالاسمی , جمع آوری موارد ابتلا به مرگ در اثر سرطان , اجرای طرح جامعه ایمن , طرح پیگیری و آموزش ایمنی منازل - طرح شناسایی و پیگیری بیماریهای فاویسم – فنتیل کتوریا و کم کاری تیروئید
۵- خدمات بهداشت مدارس - مراقبت آموزش بهداشت دانش آموزان در سطوح مختلف , بهداشت محیط مدارس , بهداشت آب , ایمنی محل تحصیل , مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر
۶- خدمات بهداشت روان . شناسایی بیماران روانی عقب ماندگی ذهنی - صرع – اختلالات رفتاری کودکان – آموزش بهداشت – طرح CBR
۷-آموزش سلامت : تهیه و تولید رسانه های آموزشی – بررسی باورهای رفتاری – برقراری ارتباط مستمر با ادارات
۸- جلب مشارکتهای مردمی :جلب مشارکت جامعه در فعالیتهای بهداشتی مربوطه
۹- تغذیه : برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان ، مادران ،سالمندان ،نوجوانان و دانش آموزان 
۱۰- آمار و رایانه : نظارت و پیگیری مستمر در جمع آوری و ارسال به موقع آمارها کنترل و رفع نواقص آمارها - پیگیری در راه اندازی شبکه داخلی و آموزش و رفع نواقص کلیه سیستمها و پیگیری در برقراری ارتباط P۲P با دانشگاه علوم پزشکی استان
۱۱- امور آزمایشگاهها : انجام آزمایشات تشخیص طبی و نظارت بر کنترل کمی و کیفی آزمایشگاههای خصوصی و دولتی و پیگیری امور پرسنلی آزمایشگاههای استان با هماهنگی ریاست شبکه وامور آزمایشگاههای استان
  • //
  • - تعداد بازدید: 192
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند

بازدید مشترک از رستوران ها و بیرون بر های سطح شهر فراشبند در راستای اجرای بسیج سلامت نوروزی

در راستای اجرای برنامه سلامت نوروزی، گشت مشترک و بازرسی از رستوران ها و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در شهرستان فراشبند با حضور بازرسان بهداشت محیط، نمایندگانی از ادارات صمت، تعزیرات، اتاق اصناف و دامپزشکی انجام شد.

در راستای اجرای برنامه سلامت نوروزی، گشت مشترک و بازرسی از رستوران ها و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در شهرستان فراشبند با حضور بازرسان بهداشت محیط، نمایندگانی از ادارات صمت، تعزیرات، اتاق اصناف و دامپزشکی انجام شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، کارشناس مسوول بهداشت محیط شبکه، گفت: در این بازدید مشترک که با هدف نظارت بر رعایت مسائل بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و بررسی نحوه تهیه و پخت غذا در رستوران ها و غذا خوری ها انجام شد، بازرسان بهداشت محیط بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی بر اساس چک لیست نظارت بر رستوران ها و آشپز خانه ها بازدید کردند.

 

«زهرا کریم پور» افزود: در این بازدید مشترک علاوه بر نظارت بر رعایت مسائل بهداشتی در مراحل تهیه، بسته بندی و توزیع غذا، بهداشت فردی، بهداشت ساختمان، ظروف، تجهیزات و ابزار کار و همچنین نظارت بر تاریخ مصرف مواد نوشیدنی و خوراکی که درون یخچال نگهداری می شود، نظارت بر سرویس های بهداشتی، وسائل و ملزومات موجود در جعبه کمک های اولیه؛ بر دارا بودن کارکنان شاغل در آشپزخانه ها و رستوران ها به کارت بهداشت، استفاده از لباس کار و کلاه به رنگ روشن، مجهز بودن به سینک ظرف شویی و روشویی جداگانه‌ و جامایع، قابل شستشو بودن و نداشتن درز در سقف، دیواره و کف، استفاده از سیستم تهویه مناسب و استفاده از سطل زباله پدال دار تاکید شد.

 

او با اشاره به نظارت بازرسان بر دمای یخچال ها، اضافه کرد: یخچال موجود در رستوران ها باید مجهز به دماسنج باشد تا متصدی دمای داخل یخچال را چک کند و سینک ظرفشویی نیز مجهز به آب گرم باشد.

کارشناس مسوول بهداشت محیط شبکه فراشبند با اشاره به اینکه بازدید بازرسان بهداشت محیط از این مراکز در ایام تعطیلات نوروزی در قالب برنامه سلامت نوروزی تشدید می شود، افزود: در این بازدید ها ضمن ارائه آموزش‌های مورد نیاز، تذاکرات لازم نیز به متصدیان، در خصوص رفع نواقص غیر بحرانی داده می شود.

کریم پور، با تاکید بر اهمیت رعایت اصول بهداشتی و نیز رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی، مراتب را با سامانه 190 در میان بگذارند.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 75982
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید