18 آذر 1404

معرفی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، سال تاسیس ، تاریخچه و سیر تحولات :
در سال های قبل از انقلاب تحت عنوان اداره بهداری در یک ساختمان دولتی شروع به فعالیت نموده ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آبان سال ۱۳۸۲ یک اداره مستقل شده به نام شبکه بهداشت و درمان نام گذاری گردید و پس از چند بار جابجایی در ساختمانهای استیجاری مختلف بدلیل نداشتن ساختمان مستقل اکنون در ساختمان مرکز بهداشت شهرستان فراشبند مستقر گردیده است .
 
شرح وظایف شبکه بهداشت و درمان :
ارائه خدمات بهداشتی - درمانی در جامعه در جهت ارتقاء سلامت که خدمات بهداشتی درمانی شامل :
۱- خدمات بهداشت خانواده شامل تنظیم خانواده و کنترل جمعیت , مراقبت کودکان زیر ۶ سال , طرح غربالگری سرطان در زنان شامل سرطان سینه و دهانه رحم - آموزش بهداشت
۲- خدمات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شامل بهداشت آب و تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشت مواد غذایی , بهداشت اماکن و ساکن , نظارت بر جمع آوری و دفن صحیح زباله , مبارزه با جوندگان , نظارت به دفع فاضلاب روستایی و شهرستان – نظارت بر استفاده از نمک یدار 
۳- خدمات مبارزه با بیماریهای واگیر شامل ایمن سازی بر علیه بیمار یهای هدف دار که گروههای هدف مبارزه با بیماریهای سل - مالاریا – وبا – هاری - تب خونریزی دهنده - ایدز – هپاتیت - وبا - سالک و ..
۴- خدمات مبارزه با بیماریهای غیر واگیر - طرح پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا - طرح کنترل و پیشگیری تالاسمی , جمع آوری موارد ابتلا به مرگ در اثر سرطان , اجرای طرح جامعه ایمن , طرح پیگیری و آموزش ایمنی منازل - طرح شناسایی و پیگیری بیماریهای فاویسم – فنتیل کتوریا و کم کاری تیروئید
۵- خدمات بهداشت مدارس - مراقبت آموزش بهداشت دانش آموزان در سطوح مختلف , بهداشت محیط مدارس , بهداشت آب , ایمنی محل تحصیل , مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر
۶- خدمات بهداشت روان . شناسایی بیماران روانی عقب ماندگی ذهنی - صرع – اختلالات رفتاری کودکان – آموزش بهداشت – طرح CBR
۷-آموزش سلامت : تهیه و تولید رسانه های آموزشی – بررسی باورهای رفتاری – برقراری ارتباط مستمر با ادارات
۸- جلب مشارکتهای مردمی :جلب مشارکت جامعه در فعالیتهای بهداشتی مربوطه
۹- تغذیه : برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان ، مادران ،سالمندان ،نوجوانان و دانش آموزان 
۱۰- آمار و رایانه : نظارت و پیگیری مستمر در جمع آوری و ارسال به موقع آمارها کنترل و رفع نواقص آمارها - پیگیری در راه اندازی شبکه داخلی و آموزش و رفع نواقص کلیه سیستمها و پیگیری در برقراری ارتباط P۲P با دانشگاه علوم پزشکی استان
۱۱- امور آزمایشگاهها : انجام آزمایشات تشخیص طبی و نظارت بر کنترل کمی و کیفی آزمایشگاههای خصوصی و دولتی و پیگیری امور پرسنلی آزمایشگاههای استان با هماهنگی ریاست شبکه وامور آزمایشگاههای استان
  • //
  • - تعداد بازدید: 241
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت ودرمان شهرستان فراشبند

بررسی راهکار های دستیابی به کشاورزی پایدار و امنیت غذایی در نشست کارگروه قرارگاه امنیت غذایی فراشبند

نشست کارگروه قرارگاه امنیت غذایی ‌شهرستان فراشبند با هدف بررسی راهکار های دستیابی به کشاورزی پایدار و امنیت غذایی به ریاست فرماندار این شهرستان برگزار شد.

نشست کارگروه قرارگاه امنیت غذایی ‌شهرستان فراشبند با هدف بررسی راهکار های دستیابی به کشاورزی پایدار و امنیت غذایی به ریاست فرماندار این شهرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، کارشناس صنایع غذایی شبکه بهداشت و درمان فراشبند در این نشست، هدف اصلی ایمنی غذایی را جلوگیری از آلودگی و مسمومیت های غذایی دانست و گفت: ایمنی غذایی یک نگرانی جهانی است که زمینه های مختلف زندگی روزمره را پوشش می­ دهد.

«پریسا روستا» با اشاره به اینکه در هر یک از مراحل تولید، بسته ­بندی، حمل و نقل، توزیع و حتی مصرف مواد غذایی، امکان آلودگی آن­ها وجود دارد، افزود: یکی از عمده­ ترین و رایج­ ترین این آلودگی­ها، مواد شیمیایی و آفت­کش و علف­ کش­ هایی است که در مزارع هنگام رشد محصولات برای کنترل آفات و بیماری­های کشاورزی استفاده می­ شود.

او اضافه کرد: منظور از ایمنی غذایی بررسی، آماده سازی و ذخیره مواد غذایی از مزرعه تا سفره  است که کمترین خطر ابتلا به بیماری های ناشی از آلودگی های میکروبی، فیزیکی و شیمیایی را داشته باشد.

روستا افزود: بر اساس تعریف سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO)، امنیت غذایی زمانی وجود دارد که همه ­ی افراد همیشه به غذای کافی، سالم و مغذی که تمام نیازهای رژیم غذایی و سلامتشان را تامین کند؛ دسترسی فیزیکی، اجتماعی و اقتصادی داشته باشند.

کارشناس صنایع غذایی شبکه فراشبند، محدودیت های زمین­های کشاورزی، تغییرات آب و هوا، کمبود منابع آبی، افزایش قیمت انرژی، افزایش حجم ضایعات حاصل از موادغذایی را از چالش های پیش روی امنیت غذایی برشمرد و کشاورزی ارگانیک را یکی از مهم ترین و بهینه ­ترین پاسخ­ ها به چالش بهداشت و ایمنی و امنیت غذایی عنوان کرد.

او، کشاورزی ارگانیک را نوعی سیستم کشاورزی دانست که در آن بدون استفاده از کودهای شیمیایی، آفت­ کُش­ها، سموم شیمیایی، هورمون­های رشد و آسیب به محیط زیست محصولات کشاورزی تولید می­ شود که سالم و عاری از آلودگی و بیماری­های رایج هستند.

در این نشست، راهکارهای دستیابی به کشاورزی پایدار و امنیت غذایی، اقدامات نظارت بر مواد غذایی در سطح بازار، وضعیت نظارت بر نانوایی ها و کالاهای اساسی مورد بررسی قرار گرفت.
 
پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 62194
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید