24 آذر 1404

معرفی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، سال تاسیس ، تاریخچه و سیر تحولات :
در سال های قبل از انقلاب تحت عنوان اداره بهداری در یک ساختمان دولتی شروع به فعالیت نموده ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آبان سال ۱۳۸۲ یک اداره مستقل شده به نام شبکه بهداشت و درمان نام گذاری گردید و پس از چند بار جابجایی در ساختمانهای استیجاری مختلف بدلیل نداشتن ساختمان مستقل اکنون در ساختمان مرکز بهداشت شهرستان فراشبند مستقر گردیده است .
 
شرح وظایف شبکه بهداشت و درمان :
ارائه خدمات بهداشتی - درمانی در جامعه در جهت ارتقاء سلامت که خدمات بهداشتی درمانی شامل :
۱- خدمات بهداشت خانواده شامل تنظیم خانواده و کنترل جمعیت , مراقبت کودکان زیر ۶ سال , طرح غربالگری سرطان در زنان شامل سرطان سینه و دهانه رحم - آموزش بهداشت
۲- خدمات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شامل بهداشت آب و تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشت مواد غذایی , بهداشت اماکن و ساکن , نظارت بر جمع آوری و دفن صحیح زباله , مبارزه با جوندگان , نظارت به دفع فاضلاب روستایی و شهرستان – نظارت بر استفاده از نمک یدار 
۳- خدمات مبارزه با بیماریهای واگیر شامل ایمن سازی بر علیه بیمار یهای هدف دار که گروههای هدف مبارزه با بیماریهای سل - مالاریا – وبا – هاری - تب خونریزی دهنده - ایدز – هپاتیت - وبا - سالک و ..
۴- خدمات مبارزه با بیماریهای غیر واگیر - طرح پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا - طرح کنترل و پیشگیری تالاسمی , جمع آوری موارد ابتلا به مرگ در اثر سرطان , اجرای طرح جامعه ایمن , طرح پیگیری و آموزش ایمنی منازل - طرح شناسایی و پیگیری بیماریهای فاویسم – فنتیل کتوریا و کم کاری تیروئید
۵- خدمات بهداشت مدارس - مراقبت آموزش بهداشت دانش آموزان در سطوح مختلف , بهداشت محیط مدارس , بهداشت آب , ایمنی محل تحصیل , مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر
۶- خدمات بهداشت روان . شناسایی بیماران روانی عقب ماندگی ذهنی - صرع – اختلالات رفتاری کودکان – آموزش بهداشت – طرح CBR
۷-آموزش سلامت : تهیه و تولید رسانه های آموزشی – بررسی باورهای رفتاری – برقراری ارتباط مستمر با ادارات
۸- جلب مشارکتهای مردمی :جلب مشارکت جامعه در فعالیتهای بهداشتی مربوطه
۹- تغذیه : برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان ، مادران ،سالمندان ،نوجوانان و دانش آموزان 
۱۰- آمار و رایانه : نظارت و پیگیری مستمر در جمع آوری و ارسال به موقع آمارها کنترل و رفع نواقص آمارها - پیگیری در راه اندازی شبکه داخلی و آموزش و رفع نواقص کلیه سیستمها و پیگیری در برقراری ارتباط P۲P با دانشگاه علوم پزشکی استان
۱۱- امور آزمایشگاهها : انجام آزمایشات تشخیص طبی و نظارت بر کنترل کمی و کیفی آزمایشگاههای خصوصی و دولتی و پیگیری امور پرسنلی آزمایشگاههای استان با هماهنگی ریاست شبکه وامور آزمایشگاههای استان
  • //
  • - تعداد بازدید: 304
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت ودرمان شهرستان فراشبند

برگزاری وبینار آموزشی اهمیت مصرف نمک تصفیه شده یُد دار و زیان های نمک دریا در شبکه فراشبند

وبینار آموزشی اهمیت مصرف نمک تصفیه شده یددار و مضرات نمک دریا با هدف افزایش آگاهی مراقبان سلامت، کاردان ها و کارشناسان آزمایشگاه و ماماهای شاغل در شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند از سوی واحد بهبود تغذیه شبکه برگزار شد.

وبینار آموزشی اهمیت مصرف نمک تصفیه شده ید دار و مضرات نمک دریا با هدف افزایش آگاهی مراقبان سلامت، کاردان ها و کارشناسان آزمایشگاه و ماماهای شاغل در شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند از سوی واحد بهبود تغذیه شبکه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، کارشناس تغذیه شبکه در این وبینار آموزشی به ارائه نکاتی در خصوص اهمیت نمک تصفیه شده یددار و مضرات نمک دریا، روش تهیه نمک تصفیه شده یددار و نمک دریا یُد و اهمیت آن، میزان نیاز بدن به یُد، عواقب کمبود یُد، منابع غذایی یُد، راه های پیشگیری از کمبود یُد، نکات مهم در خرید نمک و نگهداری نمک ید دار پرداخت.


«زهرا ضیایی»، یُد را یک ماده مغذی ضروری دانست و با اشاره به نقش یُد در بدن، گفت: مهمترین نقش ید در بدن شرکت در ساختمان هورمون های تیروئیدی در رشد و تکامل جسمی و عصبی، عملکرد طبیعی مغز و سیستم عصبی، حفظ دمای بدن، تولید انرژی و سوخت و ساز است.

او افزود: هر فرد سالم روزانه به 150 میکروگرم ( به اندازه سر سوزن ) ید نیاز دارد. اگر ید به اندازه مورد نیاز به صورت روزانه به بدن نرسد، فرد دچار کمبود ید می شود که در سنین مختلف پیامد های جبران ناپذیری دارد.

این کارشناس تغذیه بهترین منابع غذایی حاوی ید را غذاهای دریایی دانست و اضافه کرد: ماهی آب شور، شیر و فرآورده های آن، تخم مرغ، غلات، حبوبات و میوه ها به شرط آنکه در خاک حاوی ید پرورش یافته باشند جزء مواد غذایی حاوی ید هستند.

عوارض مصرف نمک بیش از حد و دقت در زمان خرید نمک و انتخاب نمک های دارای مجوزهای بهداشتی،نحوه کاهش میزان آرسنیک برنج و تاثیر روش پخت بر میزان آرسنیک برنج، بهبود امنیت غذایی و تغذیه با مصرف تولید و ترویج مرغ سایز (مرغ در وزن یک کیلو و 600 گرم تا دو کیلو گرم) از دیگر مواردی بود که در این وبینار آموزشی به آن اشاره شد.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 46724
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید