24 آذر 1404

معرفی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، سال تاسیس ، تاریخچه و سیر تحولات :
در سال های قبل از انقلاب تحت عنوان اداره بهداری در یک ساختمان دولتی شروع به فعالیت نموده ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آبان سال ۱۳۸۲ یک اداره مستقل شده به نام شبکه بهداشت و درمان نام گذاری گردید و پس از چند بار جابجایی در ساختمانهای استیجاری مختلف بدلیل نداشتن ساختمان مستقل اکنون در ساختمان مرکز بهداشت شهرستان فراشبند مستقر گردیده است .
 
شرح وظایف شبکه بهداشت و درمان :
ارائه خدمات بهداشتی - درمانی در جامعه در جهت ارتقاء سلامت که خدمات بهداشتی درمانی شامل :
۱- خدمات بهداشت خانواده شامل تنظیم خانواده و کنترل جمعیت , مراقبت کودکان زیر ۶ سال , طرح غربالگری سرطان در زنان شامل سرطان سینه و دهانه رحم - آموزش بهداشت
۲- خدمات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شامل بهداشت آب و تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشت مواد غذایی , بهداشت اماکن و ساکن , نظارت بر جمع آوری و دفن صحیح زباله , مبارزه با جوندگان , نظارت به دفع فاضلاب روستایی و شهرستان – نظارت بر استفاده از نمک یدار 
۳- خدمات مبارزه با بیماریهای واگیر شامل ایمن سازی بر علیه بیمار یهای هدف دار که گروههای هدف مبارزه با بیماریهای سل - مالاریا – وبا – هاری - تب خونریزی دهنده - ایدز – هپاتیت - وبا - سالک و ..
۴- خدمات مبارزه با بیماریهای غیر واگیر - طرح پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا - طرح کنترل و پیشگیری تالاسمی , جمع آوری موارد ابتلا به مرگ در اثر سرطان , اجرای طرح جامعه ایمن , طرح پیگیری و آموزش ایمنی منازل - طرح شناسایی و پیگیری بیماریهای فاویسم – فنتیل کتوریا و کم کاری تیروئید
۵- خدمات بهداشت مدارس - مراقبت آموزش بهداشت دانش آموزان در سطوح مختلف , بهداشت محیط مدارس , بهداشت آب , ایمنی محل تحصیل , مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر
۶- خدمات بهداشت روان . شناسایی بیماران روانی عقب ماندگی ذهنی - صرع – اختلالات رفتاری کودکان – آموزش بهداشت – طرح CBR
۷-آموزش سلامت : تهیه و تولید رسانه های آموزشی – بررسی باورهای رفتاری – برقراری ارتباط مستمر با ادارات
۸- جلب مشارکتهای مردمی :جلب مشارکت جامعه در فعالیتهای بهداشتی مربوطه
۹- تغذیه : برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان ، مادران ،سالمندان ،نوجوانان و دانش آموزان 
۱۰- آمار و رایانه : نظارت و پیگیری مستمر در جمع آوری و ارسال به موقع آمارها کنترل و رفع نواقص آمارها - پیگیری در راه اندازی شبکه داخلی و آموزش و رفع نواقص کلیه سیستمها و پیگیری در برقراری ارتباط P۲P با دانشگاه علوم پزشکی استان
۱۱- امور آزمایشگاهها : انجام آزمایشات تشخیص طبی و نظارت بر کنترل کمی و کیفی آزمایشگاههای خصوصی و دولتی و پیگیری امور پرسنلی آزمایشگاههای استان با هماهنگی ریاست شبکه وامور آزمایشگاههای استان
  • //
  • - تعداد بازدید: 411
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت ودرمان شهرستان فراشبند

برگزاری وبینار آموزشی مراقبت های تغذیه ای در بیماران مبتلا به سل در فراشبند

به منظور توانمند سازی بهورزان و مراقبان سلامت شهرستان فراشبند کارگاه آموزشی مراقبت های تغذیه ای در بیماران مبتلا به سل به همت واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه فراسبند به صورت مجازی برگزار شد.

به منظور توانمندسازی بهورزان و مراقبان سلامت شهرستان فراشبند کارگاه آموزشی مراقبت های تغذیه ای در بیماران مبتلا به سل به همت واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه فراشبند به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، کارشناس واحد بهبود تغذیه شبکه در این وبینار آموزشی که با هدف پیشگیری، کنترل و درمان سوء تغذیه ناشی از بیماری با حفظ سطح ریز مغذی ها درحد مطلوب، جبران مواد مغذی از دست رفته، بهبود اشتها و تسریع بهبودی بیمار برگزارشد، گفت: سل یکی از بیماریهای قابل انتقال بوده و با فقر، اعتیاد، سوء تغذیه و عملکرد ایمنی ضعیف همراه است که همین امر نشان دهنده نقش و جایگاه مهم تغذیه در پیشگیری و کنترل این بیماری است.


«زهرا ضیایی» افزود: شایع ترین علامت ابتلا به بیماری سل ریوی سرفه پایدار به مدت دو هفته یا بیشتر است که به طور معمول همراه خلط و گاهی خلط خونی است و ممکن است نشانه هایی از جمله تنگی نفس و درد قفسه سینه نیز وجود داشته باشد.

او اضافه کرد: براساس آمارهای موجود، 4 هزار و 500 بیمار مبتلا به سل در کشور وجود دارد و حدود نیمی از این بیماران مبتلا به سوء تغذیه هستند که لازم است حمایت های تغذیه ای شوند.

ضیایی، سوء تغذیه را به عنوان یکی از عوامل خطر مهم و همچنین یکی از پیامدهای ابتلا به سل بوده و سبب افزایش خطر مرگ و میر و عدم تاثیر کامل درمان دانست و افزود: حمایت های تغذیه ای تاثیر مثبت و تسریع کننده ای بر درمان استاندارد سل و نتیجه درمان دارد.

در این وبینار آموزشی، مطالبی در خصوص اصول و مدیریت تغذیه و رژیم درمانی در بیماران مبتلا به سل، تداخل داروهای ضد سل و مواد مغذی و نیز اصول بهداشت مواد غذایی در این بیماران برای شرکت کنندگان ارائه شد.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 46343
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید