20 آذر 1404

معرفی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، سال تاسیس ، تاریخچه و سیر تحولات :
در سال های قبل از انقلاب تحت عنوان اداره بهداری در یک ساختمان دولتی شروع به فعالیت نموده ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آبان سال ۱۳۸۲ یک اداره مستقل شده به نام شبکه بهداشت و درمان نام گذاری گردید و پس از چند بار جابجایی در ساختمانهای استیجاری مختلف بدلیل نداشتن ساختمان مستقل اکنون در ساختمان مرکز بهداشت شهرستان فراشبند مستقر گردیده است .
 
شرح وظایف شبکه بهداشت و درمان :
ارائه خدمات بهداشتی - درمانی در جامعه در جهت ارتقاء سلامت که خدمات بهداشتی درمانی شامل :
۱- خدمات بهداشت خانواده شامل تنظیم خانواده و کنترل جمعیت , مراقبت کودکان زیر ۶ سال , طرح غربالگری سرطان در زنان شامل سرطان سینه و دهانه رحم - آموزش بهداشت
۲- خدمات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شامل بهداشت آب و تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشت مواد غذایی , بهداشت اماکن و ساکن , نظارت بر جمع آوری و دفن صحیح زباله , مبارزه با جوندگان , نظارت به دفع فاضلاب روستایی و شهرستان – نظارت بر استفاده از نمک یدار 
۳- خدمات مبارزه با بیماریهای واگیر شامل ایمن سازی بر علیه بیمار یهای هدف دار که گروههای هدف مبارزه با بیماریهای سل - مالاریا – وبا – هاری - تب خونریزی دهنده - ایدز – هپاتیت - وبا - سالک و ..
۴- خدمات مبارزه با بیماریهای غیر واگیر - طرح پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا - طرح کنترل و پیشگیری تالاسمی , جمع آوری موارد ابتلا به مرگ در اثر سرطان , اجرای طرح جامعه ایمن , طرح پیگیری و آموزش ایمنی منازل - طرح شناسایی و پیگیری بیماریهای فاویسم – فنتیل کتوریا و کم کاری تیروئید
۵- خدمات بهداشت مدارس - مراقبت آموزش بهداشت دانش آموزان در سطوح مختلف , بهداشت محیط مدارس , بهداشت آب , ایمنی محل تحصیل , مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر
۶- خدمات بهداشت روان . شناسایی بیماران روانی عقب ماندگی ذهنی - صرع – اختلالات رفتاری کودکان – آموزش بهداشت – طرح CBR
۷-آموزش سلامت : تهیه و تولید رسانه های آموزشی – بررسی باورهای رفتاری – برقراری ارتباط مستمر با ادارات
۸- جلب مشارکتهای مردمی :جلب مشارکت جامعه در فعالیتهای بهداشتی مربوطه
۹- تغذیه : برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان ، مادران ،سالمندان ،نوجوانان و دانش آموزان 
۱۰- آمار و رایانه : نظارت و پیگیری مستمر در جمع آوری و ارسال به موقع آمارها کنترل و رفع نواقص آمارها - پیگیری در راه اندازی شبکه داخلی و آموزش و رفع نواقص کلیه سیستمها و پیگیری در برقراری ارتباط P۲P با دانشگاه علوم پزشکی استان
۱۱- امور آزمایشگاهها : انجام آزمایشات تشخیص طبی و نظارت بر کنترل کمی و کیفی آزمایشگاههای خصوصی و دولتی و پیگیری امور پرسنلی آزمایشگاههای استان با هماهنگی ریاست شبکه وامور آزمایشگاههای استان
  • //
  • - تعداد بازدید: 318
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند

تاکید کارشناس بهبود تغذیه شبکه فراشبند بر نقش تغذیه مناسب و فعالیت بدنی در سلامت جوانان

به مناسبت هفته جوان کارگاه آموزشی تغذیه در جوانان از سوی واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان فراشبند با حضور سربازان سپاه ناحیه فراشبند برگزار شد.

در کارگاه آموزشی تغذیه در جوانان که به مناسبت هفته جوان از سوی واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان فراشبند و با حضور سربازان سپاه ناحیه فراشبند برگزار شد بر نقش تغذیه مناسب و فعالیت بدنی در سلامت جوانان تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، کارشناس واحد بهبود تغذیه شبکه، هدف از برگزاری این کارگاه  آموزشی را ارتقای سطح دانش و آگاهی جوانان در خصوص تغذیه سالم عنوان کرد و ضمن تاکید بر اهمیت و نقش جوانان گفت: جوانان به عنوان نیروهای پر انرژی، پویا، کارآمد و دارای ذهن فعال و سازنده، باید در هر جامعه ای مورد توجه ویژه قرار گرفته و سرمایه گذاری لازم در ابعاد مختلف از جمله تغذیه برای آن ها صورت گیرد.

 

«زهرا ضیایی» یکی از جنبه های مهم حفظ سلامت این گروه با ارزش در جامعه را فرهنگ سازی تغذیه صحیح و ترویج الگوی غذایی سالم به منظور پیشگیری از تجمع عوامل خطر تغذیه ای بیماریهای غیر واگیر واگیر در این افراد دانست و بر رعایت رژیم غذایی در جوانان و نقش تغذیه مناسب و فعالیت بدنی بر سلامت جوانان تاکید کرد.

او، افزایش مصرف منابع غذایی حاوی فیبر، مصرف منابع غذایی حاوی امگا 3، کاهش مصرف چربی های اشباع، مصرف متعادل روغن های غیر اشباع، مصرف متعادل مغز دانه‌ها به منظور کاهش کلسترول خون، ورزش کردن و افزایش فعالیت فیزیکی و همچنین کاهش وزن را از توصیه های مهم تغذیه ای در پیشگیری از اختلالات چربی خون عنوان کرد.

ضیایی همچنین، محدودیت مصرف سدیم و منابع غذایی حاوی آن، کاهش مصرف روغن های اشباع و چربی ها، اعتدال در مصرف نوشیدنی های کافئین دار، افزایش مصرف منابع غذایی حاوی پتاسیم، افزایش مصرف منابع غذایی حاوی فیبر، کاهش مصرف نمک، ورزش کردن و افزایش فعالیت فیزیکی و کاهش وزن را از توصیه های مهم تغذیه ای برای پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی و عروقی برشمرد.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 56705
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید