20 آذر 1404

معرفی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، سال تاسیس ، تاریخچه و سیر تحولات :
در سال های قبل از انقلاب تحت عنوان اداره بهداری در یک ساختمان دولتی شروع به فعالیت نموده ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آبان سال ۱۳۸۲ یک اداره مستقل شده به نام شبکه بهداشت و درمان نام گذاری گردید و پس از چند بار جابجایی در ساختمانهای استیجاری مختلف بدلیل نداشتن ساختمان مستقل اکنون در ساختمان مرکز بهداشت شهرستان فراشبند مستقر گردیده است .
 
شرح وظایف شبکه بهداشت و درمان :
ارائه خدمات بهداشتی - درمانی در جامعه در جهت ارتقاء سلامت که خدمات بهداشتی درمانی شامل :
۱- خدمات بهداشت خانواده شامل تنظیم خانواده و کنترل جمعیت , مراقبت کودکان زیر ۶ سال , طرح غربالگری سرطان در زنان شامل سرطان سینه و دهانه رحم - آموزش بهداشت
۲- خدمات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شامل بهداشت آب و تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشت مواد غذایی , بهداشت اماکن و ساکن , نظارت بر جمع آوری و دفن صحیح زباله , مبارزه با جوندگان , نظارت به دفع فاضلاب روستایی و شهرستان – نظارت بر استفاده از نمک یدار 
۳- خدمات مبارزه با بیماریهای واگیر شامل ایمن سازی بر علیه بیمار یهای هدف دار که گروههای هدف مبارزه با بیماریهای سل - مالاریا – وبا – هاری - تب خونریزی دهنده - ایدز – هپاتیت - وبا - سالک و ..
۴- خدمات مبارزه با بیماریهای غیر واگیر - طرح پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا - طرح کنترل و پیشگیری تالاسمی , جمع آوری موارد ابتلا به مرگ در اثر سرطان , اجرای طرح جامعه ایمن , طرح پیگیری و آموزش ایمنی منازل - طرح شناسایی و پیگیری بیماریهای فاویسم – فنتیل کتوریا و کم کاری تیروئید
۵- خدمات بهداشت مدارس - مراقبت آموزش بهداشت دانش آموزان در سطوح مختلف , بهداشت محیط مدارس , بهداشت آب , ایمنی محل تحصیل , مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر
۶- خدمات بهداشت روان . شناسایی بیماران روانی عقب ماندگی ذهنی - صرع – اختلالات رفتاری کودکان – آموزش بهداشت – طرح CBR
۷-آموزش سلامت : تهیه و تولید رسانه های آموزشی – بررسی باورهای رفتاری – برقراری ارتباط مستمر با ادارات
۸- جلب مشارکتهای مردمی :جلب مشارکت جامعه در فعالیتهای بهداشتی مربوطه
۹- تغذیه : برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان ، مادران ،سالمندان ،نوجوانان و دانش آموزان 
۱۰- آمار و رایانه : نظارت و پیگیری مستمر در جمع آوری و ارسال به موقع آمارها کنترل و رفع نواقص آمارها - پیگیری در راه اندازی شبکه داخلی و آموزش و رفع نواقص کلیه سیستمها و پیگیری در برقراری ارتباط P۲P با دانشگاه علوم پزشکی استان
۱۱- امور آزمایشگاهها : انجام آزمایشات تشخیص طبی و نظارت بر کنترل کمی و کیفی آزمایشگاههای خصوصی و دولتی و پیگیری امور پرسنلی آزمایشگاههای استان با هماهنگی ریاست شبکه وامور آزمایشگاههای استان
  • //
  • - تعداد بازدید: 235
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند

تشدید نظارت بر مراکز عرضه مواد غذایی و اماکن حساس فراشبند در برنامه سلامت رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان "برنامه سلامت رمضان" با اولویت نظارت بر مراکز عرضه مواد غذایی و اماکن حساس و نظارت بر سامانه‌های آبرسانی در شهرستان فراشبند در حال اجرا است.

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان "برنامه سلامت رمضان" با اولویت نظارت بر مراکز عرضه مواد غذایی و اماکن حساس و همچنین نظارت بر سامانه‌های آبرسانی در شهرستان فراشبند در حال اجرا است.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت فراشبند با اعلام این خبر، گفت: برنامه سلامت رمضان همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان و با هدف حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه و همچنین ایمنی آب و مواد غذایی در سطح عرضه به منظور کاهش و کنترل بیماری‌های مرتبط با آب و مواد غذایی از 14 فروردین تا 14 اردیبهشت اجرا می‌شود.

 

مهندس «کبری دست پاک» افزود: در این برنامه، بازرسان بهداشت محیط مجهز به دستگاه‌های سنجش پرتابل نسبت به نظارت و نمونه برداری از آب، مواد غذایی و سطوح، از 8 صبح تا 20 بر مراکز عرضه مواد غذایی و اماکن حساس  و نظارت بر سامانه‌های آبرسانی سطح شهرستان نظارت می‌کنند.

او، مراکز حساس همچون مراکز تهیه و عرضه و فروش مواد غذایی، فروشگاه ها، مراکز تهیه و عرضه آش، حلیم، کله پزی، نانوایی، زولبیا و بامیه و نظایر آن را از جمله مراکزی عنوان کرد که در برنامه سلامت رمضان به صورت ویژه‌ای بر آنها نظارت می شود.

این کارشناس بهداشت محیط افزود: در نیمه نخست ماه مبارک رمضان، 180بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، 60 مورد نمونه میکروبی و 850 مورد کلرسنجی از آب آشامیدنی در سطح شهرستان انجام شده است.

 
او از عمده موارد قابل کنترل در ایام ماه مبارک رمضان را کنترل روغن‌های مصرفی در تولید زولبیا و بامیه دانست که بازرسان بهداشت محیط با دستگاه پرتابل همراه خود اقدام به سنجش میزان پر اکسید روغن‌ها‌ی مصرفی می‌ کنند و در صورت غیر مجاز بودن روغن، واحد صنفی متخلف به مراجع قضایی معرفی می شوند.

دست پاک از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در طول ماه مبارک رمضان، موارد را با شماره 190 در میان بگذارند.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 58451
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید