17 آذر 1404

معرفی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، سال تاسیس ، تاریخچه و سیر تحولات :
در سال های قبل از انقلاب تحت عنوان اداره بهداری در یک ساختمان دولتی شروع به فعالیت نموده ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آبان سال ۱۳۸۲ یک اداره مستقل شده به نام شبکه بهداشت و درمان نام گذاری گردید و پس از چند بار جابجایی در ساختمانهای استیجاری مختلف بدلیل نداشتن ساختمان مستقل اکنون در ساختمان مرکز بهداشت شهرستان فراشبند مستقر گردیده است .
 
شرح وظایف شبکه بهداشت و درمان :
ارائه خدمات بهداشتی - درمانی در جامعه در جهت ارتقاء سلامت که خدمات بهداشتی درمانی شامل :
۱- خدمات بهداشت خانواده شامل تنظیم خانواده و کنترل جمعیت , مراقبت کودکان زیر ۶ سال , طرح غربالگری سرطان در زنان شامل سرطان سینه و دهانه رحم - آموزش بهداشت
۲- خدمات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شامل بهداشت آب و تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشت مواد غذایی , بهداشت اماکن و ساکن , نظارت بر جمع آوری و دفن صحیح زباله , مبارزه با جوندگان , نظارت به دفع فاضلاب روستایی و شهرستان – نظارت بر استفاده از نمک یدار 
۳- خدمات مبارزه با بیماریهای واگیر شامل ایمن سازی بر علیه بیمار یهای هدف دار که گروههای هدف مبارزه با بیماریهای سل - مالاریا – وبا – هاری - تب خونریزی دهنده - ایدز – هپاتیت - وبا - سالک و ..
۴- خدمات مبارزه با بیماریهای غیر واگیر - طرح پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا - طرح کنترل و پیشگیری تالاسمی , جمع آوری موارد ابتلا به مرگ در اثر سرطان , اجرای طرح جامعه ایمن , طرح پیگیری و آموزش ایمنی منازل - طرح شناسایی و پیگیری بیماریهای فاویسم – فنتیل کتوریا و کم کاری تیروئید
۵- خدمات بهداشت مدارس - مراقبت آموزش بهداشت دانش آموزان در سطوح مختلف , بهداشت محیط مدارس , بهداشت آب , ایمنی محل تحصیل , مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر
۶- خدمات بهداشت روان . شناسایی بیماران روانی عقب ماندگی ذهنی - صرع – اختلالات رفتاری کودکان – آموزش بهداشت – طرح CBR
۷-آموزش سلامت : تهیه و تولید رسانه های آموزشی – بررسی باورهای رفتاری – برقراری ارتباط مستمر با ادارات
۸- جلب مشارکتهای مردمی :جلب مشارکت جامعه در فعالیتهای بهداشتی مربوطه
۹- تغذیه : برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان ، مادران ،سالمندان ،نوجوانان و دانش آموزان 
۱۰- آمار و رایانه : نظارت و پیگیری مستمر در جمع آوری و ارسال به موقع آمارها کنترل و رفع نواقص آمارها - پیگیری در راه اندازی شبکه داخلی و آموزش و رفع نواقص کلیه سیستمها و پیگیری در برقراری ارتباط P۲P با دانشگاه علوم پزشکی استان
۱۱- امور آزمایشگاهها : انجام آزمایشات تشخیص طبی و نظارت بر کنترل کمی و کیفی آزمایشگاههای خصوصی و دولتی و پیگیری امور پرسنلی آزمایشگاههای استان با هماهنگی ریاست شبکه وامور آزمایشگاههای استان
  • //
  • - تعداد بازدید: 205
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند

در راستای اجرای طرح سلامت نوروزی انجام شد؛ جمع آوری بیش از 100 کیلوگرم مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در فراشبند

در راستای اجرای طرح سلامت نوروزی بهداشت محیط بیش از 100 کیلوگرم مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در طی دو روز از سوی بازرسان بهداشت محیط شهرستان فراشبند از سطح مراکز عرضه مواد غذایی کشف و جمع آوری شد.

در راستای اجرای طرح سلامت نوروزی بهداشت محیط بیش از 100 کیلوگرم مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در طی دو روز از سوی بازرسان بهداشت محیط شهرستان فراشبند از سطح مراکز عرضه مواد غذایی کشف و جمع آوری شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان فراشبند، کارشناس مسئول بهداشت محیط شبکه فراشبند با اشاره به اجرای طرح سلامت نوروزی و فعالیت شبانه روزی بازرسان بهداشت محیط برای تامین سلامت مردم، گفت: طی بازدید بازرسان بهداشت محیط از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، در قالب برنامه سلامت نوروزی و طرح تشدید در دو روز گذشته، بیش از 100 کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته و غیر‌قابل مصرف جمع‌آوری شد.

 

مهندس «زهرا کریم پور» با اشاره به اینکه این مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته پس از طی مراحل قانونی امحاء خواهند شد، افزود: این مقدار مواد تاریخ مصرف گذشته شامل مواد غذایی بسته بندی، فله ای ، انواع شیرینی، کنسرو، نوشابه و مواد لبنی بودند که تاریخ مصرف آنها گذشته و غیرقابل مصرف تشخیص داده شدند.

او اضافه کرد: در این طرح، تذکرات لازم نیز به تمامی متصدیان مراکز تولید، عرضه و فروش مواد غذایی در خصوص رعایت مسائل بهداشتی از جمله بهداشت ساختمان، بهداشت فردی ، بهداشت مواد غذایی و بهداشت ابزار و لوازم کار داده‌ شد.

مهندس کریم پور، تاکید کرد: در صورت عدم توجه متصدیان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی به تذکرات بازرسان بهداشت محیط و بی توجهی به رعایت سلامت شهروندان‌ و مشاهده تخلف بهداشتی، بازرسان بهداشت محیط با توجه به در اختیار داشتن اختیارات قانونی، نسبت به تعطیلی مراکز متخلف و ارجاع پرونده به مقام قضایی اقدام می کنند.


او افزود: تشدید نظارت بهداشت محیط بر فعالیت مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، مراکز حساس از قبیل بستنی فروشی ها، کارگاههای شیرینی پزی، قنادی ها، رستوران ها، اغذیه فروشی ها و آجیل و خشکبار فروشی ها و نظارت بر شبکه توزیع آب شهری و روستایی و انجام تست های کلرسنجی و نمونه برداری میکروبی آب با هدف پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری های روده ای و مسمومیت های غذایی صورت می گیرد.


او از شهروندان و مسافران محترم نوروزی خواست در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و سایر موارد مربوط، با شماره 190 تماس حاصل نمایند.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 76159
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید