16 آذر 1404

معرفی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، سال تاسیس ، تاریخچه و سیر تحولات :
در سال های قبل از انقلاب تحت عنوان اداره بهداری در یک ساختمان دولتی شروع به فعالیت نموده ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آبان سال ۱۳۸۲ یک اداره مستقل شده به نام شبکه بهداشت و درمان نام گذاری گردید و پس از چند بار جابجایی در ساختمانهای استیجاری مختلف بدلیل نداشتن ساختمان مستقل اکنون در ساختمان مرکز بهداشت شهرستان فراشبند مستقر گردیده است .
 
شرح وظایف شبکه بهداشت و درمان :
ارائه خدمات بهداشتی - درمانی در جامعه در جهت ارتقاء سلامت که خدمات بهداشتی درمانی شامل :
۱- خدمات بهداشت خانواده شامل تنظیم خانواده و کنترل جمعیت , مراقبت کودکان زیر ۶ سال , طرح غربالگری سرطان در زنان شامل سرطان سینه و دهانه رحم - آموزش بهداشت
۲- خدمات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شامل بهداشت آب و تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشت مواد غذایی , بهداشت اماکن و ساکن , نظارت بر جمع آوری و دفن صحیح زباله , مبارزه با جوندگان , نظارت به دفع فاضلاب روستایی و شهرستان – نظارت بر استفاده از نمک یدار 
۳- خدمات مبارزه با بیماریهای واگیر شامل ایمن سازی بر علیه بیمار یهای هدف دار که گروههای هدف مبارزه با بیماریهای سل - مالاریا – وبا – هاری - تب خونریزی دهنده - ایدز – هپاتیت - وبا - سالک و ..
۴- خدمات مبارزه با بیماریهای غیر واگیر - طرح پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا - طرح کنترل و پیشگیری تالاسمی , جمع آوری موارد ابتلا به مرگ در اثر سرطان , اجرای طرح جامعه ایمن , طرح پیگیری و آموزش ایمنی منازل - طرح شناسایی و پیگیری بیماریهای فاویسم – فنتیل کتوریا و کم کاری تیروئید
۵- خدمات بهداشت مدارس - مراقبت آموزش بهداشت دانش آموزان در سطوح مختلف , بهداشت محیط مدارس , بهداشت آب , ایمنی محل تحصیل , مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر
۶- خدمات بهداشت روان . شناسایی بیماران روانی عقب ماندگی ذهنی - صرع – اختلالات رفتاری کودکان – آموزش بهداشت – طرح CBR
۷-آموزش سلامت : تهیه و تولید رسانه های آموزشی – بررسی باورهای رفتاری – برقراری ارتباط مستمر با ادارات
۸- جلب مشارکتهای مردمی :جلب مشارکت جامعه در فعالیتهای بهداشتی مربوطه
۹- تغذیه : برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان ، مادران ،سالمندان ،نوجوانان و دانش آموزان 
۱۰- آمار و رایانه : نظارت و پیگیری مستمر در جمع آوری و ارسال به موقع آمارها کنترل و رفع نواقص آمارها - پیگیری در راه اندازی شبکه داخلی و آموزش و رفع نواقص کلیه سیستمها و پیگیری در برقراری ارتباط P۲P با دانشگاه علوم پزشکی استان
۱۱- امور آزمایشگاهها : انجام آزمایشات تشخیص طبی و نظارت بر کنترل کمی و کیفی آزمایشگاههای خصوصی و دولتی و پیگیری امور پرسنلی آزمایشگاههای استان با هماهنگی ریاست شبکه وامور آزمایشگاههای استان
  • //
  • - تعداد بازدید: 244
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
کارشناس بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان فراشبند؛

قبل از ورزش، شیر مصرف کنید

کارشناس بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان فراشبند بر نقش مهم مصرف لبنیات بر سلامت استخوان‌ها، حفظ سلامت دندان‌ها، مقاومت بدن در برابر آسیب‌ها و ضربه پذیری، تنظیم فشار خون و پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، «زهرا ضیائی» در برنامه کوهنوردی کارکنان شبکه بهداشت و درمان فراشبند که به مناسبت پویش ملی سلامت؛ اطلاع رسانی تغذیه سالم و به منظور ترویج ورزش، افزایش انگیزه و علاقه در بین کارکنان برگزار شد، با اشاره به فواید کوهنوردی بر سلامت جسمی و روحی، گفت: تغییر شیوه های زندگی، نبودن تحرک، نداشتن برنامه ورزشی منظم و کاهش میزان فعالیت بدنی باعث تجمع انرژی، ازدیاد بافت چربی و اضافه وزن در افراد به ویژه کارکنان شده است.

او افزود: کوهنوردی یک ورزش هوازی است که به‌طور منظم می‌تواند به کاهش فشار خون، کلسترول بد و تری‌گلیسیرید کمک کند و به‌طور گسترده‌ای بر قلب، ریه‌ها، عضلات و استخوان‌ها تأثیر می‌گذارد. این ورزش با افزایش ضربان قلب و جریان خون، باعث می‌شود که قلب قوی‌تر و کارآمدتر شود. همچنین، این ورزش با کاهش فشار خون، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مانند سکته قلبی و مغزی را کاهش می‌دهد.

ضیائی لبنیات را دوست سلامتی دانست و اضافه کرد: کلسیم موجود در شیر نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارد. تحقیقات نشان داده است که در جوامعی که شیر و لبنیات کافی مصرف می کنند شیوع فشارخون بالا و بیماری های قلبی و عروقی کمتر است.

این کارشناس تغذیه، مصرف کافی شیر و لبنیات را برای حفظ و ارتقای سلامت استخوان ها و پیشگیری از بروز پوکی استخوان در بزرگسالان ضروری دانست و بیان کرد: متاسفانه درکشور ما سرانه مصرف شیر طی سالهای گذشته به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است. طی دهه اخیر مصرف لبنیات در خانوارهای ایرانی روند کاهشی داشته است و به حدود 164 گرم در روز رسیده است که با پیشنهادهای «سبدغذایی مطلوب برای جامعه ایرانی» مبنی بر مصرف روزانه 250 گرم لبنیات فاصله بسیار زیادی دارد.

در این برنامه کوهنوردی، به 6 نفر از شرکت کنندگان به قید قرعه جوایزی اهدا شد. 

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار شبکه,اخبار واحدها
  • کد خبری : 94423
کلیدواژه