26 آذر 1404

معرفی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، سال تاسیس ، تاریخچه و سیر تحولات :
در سال های قبل از انقلاب تحت عنوان اداره بهداری در یک ساختمان دولتی شروع به فعالیت نموده ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آبان سال ۱۳۸۲ یک اداره مستقل شده به نام شبکه بهداشت و درمان نام گذاری گردید و پس از چند بار جابجایی در ساختمانهای استیجاری مختلف بدلیل نداشتن ساختمان مستقل اکنون در ساختمان مرکز بهداشت شهرستان فراشبند مستقر گردیده است .
 
شرح وظایف شبکه بهداشت و درمان :
ارائه خدمات بهداشتی - درمانی در جامعه در جهت ارتقاء سلامت که خدمات بهداشتی درمانی شامل :
۱- خدمات بهداشت خانواده شامل تنظیم خانواده و کنترل جمعیت , مراقبت کودکان زیر ۶ سال , طرح غربالگری سرطان در زنان شامل سرطان سینه و دهانه رحم - آموزش بهداشت
۲- خدمات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شامل بهداشت آب و تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشت مواد غذایی , بهداشت اماکن و ساکن , نظارت بر جمع آوری و دفن صحیح زباله , مبارزه با جوندگان , نظارت به دفع فاضلاب روستایی و شهرستان – نظارت بر استفاده از نمک یدار 
۳- خدمات مبارزه با بیماریهای واگیر شامل ایمن سازی بر علیه بیمار یهای هدف دار که گروههای هدف مبارزه با بیماریهای سل - مالاریا – وبا – هاری - تب خونریزی دهنده - ایدز – هپاتیت - وبا - سالک و ..
۴- خدمات مبارزه با بیماریهای غیر واگیر - طرح پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا - طرح کنترل و پیشگیری تالاسمی , جمع آوری موارد ابتلا به مرگ در اثر سرطان , اجرای طرح جامعه ایمن , طرح پیگیری و آموزش ایمنی منازل - طرح شناسایی و پیگیری بیماریهای فاویسم – فنتیل کتوریا و کم کاری تیروئید
۵- خدمات بهداشت مدارس - مراقبت آموزش بهداشت دانش آموزان در سطوح مختلف , بهداشت محیط مدارس , بهداشت آب , ایمنی محل تحصیل , مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر
۶- خدمات بهداشت روان . شناسایی بیماران روانی عقب ماندگی ذهنی - صرع – اختلالات رفتاری کودکان – آموزش بهداشت – طرح CBR
۷-آموزش سلامت : تهیه و تولید رسانه های آموزشی – بررسی باورهای رفتاری – برقراری ارتباط مستمر با ادارات
۸- جلب مشارکتهای مردمی :جلب مشارکت جامعه در فعالیتهای بهداشتی مربوطه
۹- تغذیه : برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان ، مادران ،سالمندان ،نوجوانان و دانش آموزان 
۱۰- آمار و رایانه : نظارت و پیگیری مستمر در جمع آوری و ارسال به موقع آمارها کنترل و رفع نواقص آمارها - پیگیری در راه اندازی شبکه داخلی و آموزش و رفع نواقص کلیه سیستمها و پیگیری در برقراری ارتباط P۲P با دانشگاه علوم پزشکی استان
۱۱- امور آزمایشگاهها : انجام آزمایشات تشخیص طبی و نظارت بر کنترل کمی و کیفی آزمایشگاههای خصوصی و دولتی و پیگیری امور پرسنلی آزمایشگاههای استان با هماهنگی ریاست شبکه وامور آزمایشگاههای استان
  • //
  • - تعداد بازدید: 499
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند

کارگاه آموزشی نقش تغذیه سالم در پیشگیری از بیماری کرونا در حوزه علمیه فراشبند

به مناسبت گرامیداشت روز رژیم درمانگر، کارگاه آموزشی نقش تغذیه سالم در پیشگیری از بیماری کرونا به همت واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان فراشبند و با حضور طلاب حوزه علمیه فراشبند در این حوزه برگزار شد.

به مناسبت گرامیداشت روز رژیم درمانگر، کارگاه آموزشی نقش تغذیه سالم در پیشگیری از بیماری کرونا به همت واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان فراشبند و با حضور طلاب حوزه علمیه فراشبند در این حوزه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، کارشناس بهبود تغذیه این شبکه در این برنامه آموزشی با گرامیداشت روز جهانی رژیم درمانگر و با اشاره به اهمیت رعایت تغذیه سالم در پیشگیری از کرونا، گفت: پیروی از یک الگوی تغذیه ای سالم برای تقویت سیستم ایمنی در کنار شستشوی دست ھا، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده مداوم از ماسک در پیشگیری از کرونا ضروری است.
 


«زهرا ضیایی» افزود: با بروز و شیوع بیماری کووید 19، توجه به اهمیت غیرقابل انکار تغذیه در پیشگیری و کنترل این بیماری مورد تاکید ویژه قرار گرفته است.

او، بتاکاروتن که در غذاهای گیاهی مانند میوه ها و سبزی های زرد و قرمز و نارنجی و سبز تیره، اسفناج، هویج، کلم بروکلی، گوجه فرنگی، کدو حلوایی، آلو و زردآلو، خرمالو، گرمک و فلفل دلمه ای موجود است، مواد غذایی حاوی ویتامین C، ویتامین D، آهن، روی و پروتئین را از جمله منابع تقویت کننده سیستم ایمنی بدن عنوان کرد و اضافه کرد: محصولات حاوی پروبیوتیک ها مانند ماست و دوغ موجود در بازار، سلامتی ما را تقویت می کنند.

این کارشناس بهبود تغذیه به نقش مصرف مایعات برای سلامت انسان اشاره کرد و افزود: تامین مقادیر زیاد مایعات، مصرف آب و آبمیوه تازه و طبیعی، سبزی‌های تازه و طبیعی، آب هویج، کرفس، گوجه فرنگی، آبگوشت یا آب مرغ، چای کمرنگ به میزان حداقل هشت لیوان در شبانه روز به منظور رقیق کردن ترشحات درمان مجاری هوایی مفید است.

ضیایی، یاد آور شد: استفاده از عسل، سیر، پیاز، زنجبیل نیز برای تقویت سیستم ایمنی و همچنین زردچوبه به علت خصوصیات ضد التهابی آن توصیه می گردد.
 
پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 38351
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید